Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMNA POSTIGNUĆA

Mirjanu Damaški nagrada Zaklade Jadranko Crnić

Mirjan Damaška
12.06.2014.
u 18:17

Priznanja Zaklade koja nosi ime prvog predsjednika Ustavnog suda dobili su i prof. dr. sc. Jasna Omejec, dr. sc, Marin Mrčela i Vesna Grubić.

Profesoru emeritusu dr. sc. Mirjanu Damaški, umirovljenom profesoru prava sveučilišta Yale (SAD) koji se svojim pravnim autoritetom angažirao od Domovinskog rata, osobito na suđenju generalima i zbog tužbe za genocid protiv Srbije, danas je dodijeljena nagrada Zaklade dr. sc. Jadranko Crnić za 2013. za iznimna postignuća u pravnoj struci i osobit doprinos vladavini prava.

Priznanja Zaklade koja nosi ime prvog predsjednika Ustavnog suda dobili su i aktualna predsjednica Ustavnog suda prof. dr. sc. Jasna Omejec za knjigu “Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u praksi Europskog suda za ljudska prava – Strasbourški acquis”, dr. sc, Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda za knjigu “Svjedoci u kaznenom postupku” i Vesna Grubić za dugogodišnji uređivački rad u području prava. Jasna Omejec oduševila je navijače reprezentacije podsjetivši da je naša reprezentacija igrala i kad je prije godinu dana predstavljala knjigu za koju je sada dobila priznanje. Tada je Hrvatska pobijedila 2:0.

>>Damaška: Iznesite olakotne okolnosti, kazna se može ublažiti!

>>Damaška: Srpski izgledi u tužbi za genocid nisu veći od hrvatskih

Komentara 2

OB
Objektivno...
19:00 12.06.2014.

A zašto autor se ovog članka nije malo bolje pripremio na internetu pa napisao da ova Zaklada nosi ime i po prvom predsjedniku Zaklade "Adris" čiji godišnji budžet iznosi 16 milijuna kuna? A svi znamo da iza te zaklade stoji moćna duhanska industrija koja se ponekad uoči poskupljenja cigareta zabuni u tiskanju ili lijepljenju exportnih poreznih markica? Isti uvaženi pok. sudac je bio predsjednik i jedne poznate međunarodne humanitarne udruge oko koje se pogotovo ovih dana pozivanjem broja 060 90 11 vrti jako puno novca s kojim ova udruga još uvijek ne zna točno što bi. Dakle, osoba po kojoj zaklada nosi ime je bio vrlo svestrana osoba, a ne samo predsjednik Ustavnog suda koji se držao Ustava ko... što bi reko narod "pijan plota". Ako se pogleda na web stranicu Zaklade dr.sc. Jadranko Crnić, vidi se da su zakladnici i ugovorni podupiratelji koji novcem podupiru tu zakladu između ostalih i Udruga hrvatskih sudaca, a i Ustavni i Vrhovni sud koji zakladu podupiru sa najmanje 700 eura godišnje. Da je sjedište udruge u bivšem Ministarstvu pravosuđa. Onda baš i nije neko čudo da nagradu osvoji neki sudac sa tih sudova.... I u zakladnoj upravi ima poznatih sudačkih imena, ali među zakladnicima ima i jedan iz "majstor s mora" na kojeg ja mislim da zaklada ne bi baš trebala biti jako ponosna? Nije ovo moja "topla voda". Sve ovo a i puno više se nalazi na internetu, samo treba malo povezati imena i brojke tj.interese. nakontoga je sve zapravo vrlo vrlo logično.

2X
2Xgeneral
05:51 13.06.2014.

Ovo više izgleda kao sprdačina a ne kao nagrada??? Neka gospon novinar Marinko malo DUBLJE uđe u odnos naše vlade i prof. Damaške - koji s naše strane nikada nije bio iskren i korektan te su prof. koristili po potrebi ( kada im je trebao radi popravljanja imiđa ) Profesor će vjerojatno iz pristojnosti zahvaliti iako mu je ta nagrada vjerojatno NAJNEBITNIJA u životu!! No opet si radimo promociju radi neznanja, manipulacija i nestručnosti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije