Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak u beogradu

Ministri poljoprivrede regije: Treba pojačati monitoring mlijeka

sastanak ministara poljoprivrede (1)
Ministarstvo poljoprivrede
05.03.2013.
u 17:25

Ministri iz regije prihvatili su inicijativu ministra Jakovine koji je ponudio da ostale zemlje iz regije koriste Zavod za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' kao referentni laboratorij za ispitivanje kvalitete mlijeka u regiji

U Beogradu je održan sastanak ministara poljoprivrede Hrvatske, Srbije, Makedonije, BiH i Republike Srpske o sigurnosti hrane. Na današnjem sastanku razgovaralo se i o povećanim količinama aflatoksina koji nije samo regionalni već i širi problem. Zaključeno je da treba pojačati monitoring stočne hrane i mlijeka, pooštriti razinu higijenskih uvjeta u javnim i ostalim skladištima, unaprijediti međusobnu komunikaciju stručnih i inspekcijskih službi u regiji te da je potrebna razmjena iskustava i redoviti sastanci po pitanju rješavanja ovog problema, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ministri iz regije prihvatili su inicijativu ministra Jakovine koji je ponudio da ostale zemlje iz regije koriste Zavod za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' kao referentni laboratorij za ispitivanje kvalitete mlijeka u regiji, navodi se u priopćenju. 

>> Dopuštenu granicu aflatoksina u mlijeku povećali 10 puta 

>> Seljaci očajni, mlijeko sa 500 farmi nitko neće

Komentara 12

Avatar MK
MK
17:43 05.03.2013.

U Beogradu je održan sastanak ministara poljoprivrede Hrvatske, Srbije, Makedonije, BiH i Republike Srpske... ...razmisli ovo - ministara poljoprivrede "BiH i Republike Srpske"!

Avatar MK
MK
17:49 05.03.2013.

Zaključeno je da treba "unaprijediti međusobnu komunikaciju"... ...ma to vec zvuci na cinicnu salu, s'obzirom da su nazocni bili i ministri poljoprivrede BiH i Republike Srpske! ...zaista mi nije jasno zasto se Jakovina ovdje nasao - pa sto je ovovo Jugosfersko glumetanje uopce jos relevantno za Hrvatsku?!

Avatar MK
MK
17:39 05.03.2013.

Nadam se da su se Dukat, Vindija i Meggle konacno nesto i naucili - i da sada razumiju zasto je hrvatsko mlijeko jeftinije mada je skuplje od uvoznoga... ...koliko je ova vatrogasna vijezba aflotokstinom kostala hrvatsko gospodarstvo? ...a ovaj Jakovinana samo zna glumetati poljoprivrednu "Jugosferu"! ...u stranim novinama se nije pisalo o Hrvatskom zarazenom kukuruzu, nego o Srbijanskom. To sto se Ministar Jakovina jos i slika pod Srbijanskom zastavom jos je jedan tezak udarac marki hrvatske poljoprivrede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije