Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gong dobio spor

Ministarstvo uprave mora dati na uvid ugovor sklopljen s APIS-om

davorin mlakar
Davor Puklavec/Pixsell
27.09.2010.
u 16:55

Ministarstvo se branilo kako takav ugovor ne može dati pozivajući se na poslovnu tajnu i tvrdeći kako nije dužno dati zatraženu informaciju s obzirom na to da je riječ o javnim poslovima.

Ministarstvo uprave odbilo je GONG-u dati na uvid ugovor sklopljen između tog ministarstva i tvrtke APIS za poslove redovitog održavanja postojećeg informacijskog sustava državnih matica i popisa birača.

GONG je zbog toga Ministarstvo tužio Upravnom sudu i dobio spor. Ministarstvo se branilo kako takav ugovor ne može dati pozivajući se na poslovnu tajnu i tvrdeći kako nije dužno dati zatraženu informaciju s obzirom na to da je riječ o javnim poslovima. Međutim, Upravni je sud smatrao drugačije. Presudio je u korist GONG-a uz obrazloženje da su ti ugovori javne informacije na koje javnost ima pravo uvida.

- Mi smo smatrali da je dio ugovora poslovna tajna, međutim Upravni sud odlučio je drugačija i poručio da je tajna samo onaj dio koji se odnosi na pravo intelektualnog vlasništva. Naravno da ćemo GONG-u dostaviti sve što traže - poručio je ministar uprave Davorin Mlakar.

Ono što je u cijeloj priči posebno zanimljivo jest podatak da je predsjednica uprave APIS-a Dunja Jurica, inače supruga bivšeg ambasadora Nevena Jurice. A bivši ambasador nepravomoćno je osuđen na godinu i pol zbog "peglanja" državnih kartica za privatne potrebe.

Komentara 1

VI
vidimškoj
18:23 27.09.2010.

Ono što je u cijeloj priči posebno zanimljivo jest podatak da je predsjednica uprave APIS-a Dunja Jurica, inače supruga bivšeg ambasadora Nevena Jurice. A bivši ambasador nepravomoćno je osuđen na godinu i pol zbog \"peglanja\" državnih kartica za privatne potrebe. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ a šta komentirat,neka komentiraju velike hrvatine ove srbe šta nas pokradoše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije