Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH

Ministarstvo sigurnosti izvijestilo Predsjedništvo o navodnoj obavještajnoj aferi

Dragan Mektić tvrdi kako je situacija u BIH pod kontrolom
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
26.03.2019.
u 16:39

S obzirom da se radi o informaciji koja nosi oznaku tajnosti, Ministarstvo sigurnosti BiH u ovom trenutku ne može dati više detalja o sadržaju tog dokumenta

Ministarstvo sigurnosti BiH u utorak je dostavilo Predsjedništvu te zemlje informaciju o navodnoj obavještajnoj aferi po kojoj je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) regrutirala bosanskohercegovačke državljane poznate po vezama s radikalnim islamizmom kako bi ih koristila za fabriciranje dokaza o opasnosti od terorizma.

"S obzirom da se radi o informaciji koja nosi oznaku tajnosti, Ministarstvo sigurnosti BiH u ovom trenutku ne može dati više detalja o sadržaju tog dokumenta", stoji u kratkom priopćenju dostavljenom medijima. Predsjedništvo BiH je na hitnoj sjednici održanoj prošlog tjedna od Ministarstva sigurnosti zatražilo sve raspoložive informacije o navodnoj obavještajnoj aferi kako bi ih razmotrilo i o njima se očitovalo.

Afera je nastala nakon što je portal Žurnal blizak bosanskohercegovačkim obavještajnim i sigurnosnim agencijama objavio tvrdnje kako je SOA-a preko regrutiranih radikalnih islamista iz BiH navodno pokušavala podmetnuti oružje u neka od sjedišta zajednica koje okupljaju ekstremiste i na taj način opravdati ranije tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o terorističkim prijetnjama koje dolaze iz BiH.

Kao jedan od organizatora ove navodne urote označen je hrvatski konzul u Tuzli Ivan Bandić. Takve je optužbe ponovio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić a Tužiteljstvo BiH je zbog svega otvorilo istragu. Do sada su zbog toga u državnom tužiteljstvu saslušani ministar Mektić i novinar Avdo Avdić koji je prvi plasirao optužbe na račun SOA-e.

>>Dragan Mektić

Komentara 4

KO
komar64
18:32 26.03.2019.

On je ogledalo Bosne i Hercegovine...zemlje bez glave i repa....

SA
samobalic
17:59 26.03.2019.

Ministar BiH,je unistio tu jadnu drzavu,i sve je vise uvlaci u probleme s nasom drzavom,jer on patoloski mrzi Hrvatsku i Hrvate,on je omogucio da u BiH udje iz Srbije cca.100 tisuca istpocni izbjeglica,a ocekuje se u skorije vrjeme dolazk jos 500 tisuca,kojice nazalost htjrli mi ili ne morati proci kroz nasu drzavu,ovaj je ministar nejvece zlo,sto je zadesilo balkan.

Avatar Croatino
Croatino
16:52 26.03.2019.

Ministarstvo sigurnosti BiH izvijestilo Predsjedništvo BiH , a Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine gosp. Dodik nekidan u Srbiji javno govori kako je BiH propala drzava, da se RS mora odcijepiti i svi srbi moraju zivjeti u jednoj drzavi. To je banana u banani, a ne drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije