Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt mladića

Ministarstvo poslalo inspekciju u zaprešićku Hitnu, Turk: Organizacija nije dobra!

Željko Turk
Foto: Borna Filić/PIXSELL
13.08.2018.
u 10:27

Vozilo nije došlo u najbržem mogućem vremenu. To ukazuje na nužnost promjene organizacije Hitne pomoći, smatra gradonačelnik Zaprešića

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk komentirao je smrt 22-godišnjaka koji je jučer preminuo u Zaprešiću. On se, podsjetimo, srušio na cesti, a kada su prolaznici pozvali Hitnu pomoć vozilo je došlo bez liječnika.

– Zaprešić i okolne općine imaju pet timova hitne pomoć, a prisutan je jedan doktor. Hitna pomoć nije u ingerenciji grada nego županije i u tom momentu tog doktora nije bilo. Ovaj nemili događaj je pokazao da ovakva organizacija nije dovoljno dobra i, nažalost, zbog toga je izgubljen jedan mladi život – rekao je Turk gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

Dodao je kako je Grad zatražio točne podatke o okolnostima smrti mladića te da im potvrde da na intervenciji nije bilo liječnika i je li u vozilu Hitne pomoći bilo defibrilatora.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

– U tom datom momentu vozilo nije došlo u najbržem mogućem vremenu. To ukazuje na nužnost promjene organizacije Hitne pomoći. Jedan je liječnik dežuran po danu, a dva su liječnika dežurna po noći – rekao je gradonačelnik Zaprešića koji se ne smatra odgovornim za tragediju jer nema utjecaja na organizaciju Hitne pomoći.

Oglasilo se i Ministarstvo zdravstva.

– Prema preliminarnim informacijama iz Zavoda za hitnu medicinu sve je učinjeno sukladno pravilima struke. Ovim putem izražavamo sućut obitelji umrlog – stoji u priopćenju Ministarstva koje je poslalo Zdravstvenu inspekciju u Zaprešić, o čemu će naknadno dostaviti izvješće.

Komentara 32

LU
lupa
11:12 13.08.2018.

Na stranu sto je hitna dosla nakon 12 minuta, vec je problem sto je hitna dosla sa needuciranim osobljem i NEOPREMLJENA! U fck hotelu u kojemu sam radila imali smo defiblirator i recepcija je prosla tecaj osnove ozivljavanja. Po tome ispada da je jedan hotel sa tri zvjezdice stucno i tehnoloski opremljeniji od hitne pomoci. Mislim onoooo

AA
Aartur
11:25 13.08.2018.

Naše "besplatno zdravstvo" nije ništa drugo nego socijalistička izmišljotina u koje je ulupano stotine milijarde kuna da bi vam na kraju došla hitna pomoć bez liječnika. Sve skupa, to je na kraju samo još jedan poligon za korupciju i zamračivanje javnog novca u ogromnim razmjerima. Možemo mi ovdje zazivati političare i ministre koliko hoćemo, ali oni su temeljni uzrok cijelog problema, stvari će se početi poboljšavati kad počnemo zazivati privatno zdravstvo koje ćemo plaćati iz svog džepa.

EL
elkomadante
11:19 13.08.2018.

nek podnesu ostavku i ministar i gradonacelnik zbog nesposobnosti organizacije ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije