Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuspjeli sastanak

Ministarstvo: Nagli odlazak Stožera pokazuje da nisu za suradnju, Stožer: 'Idemo na ceste'

Stožer za obranu hrvatskog sela organizirao je sastanak u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
13.11.2023.
u 19:08

Iz Ministarstva poljoprivrede su poručili da je ministrica Vučković nastojala u konstruktivnom ozračju razgovarati o aktivnostima koje se provode u cilju suzbijanja bolesti, a predstavnici tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela ministrici zamjeraju kašnjenje kao i "prebacivanje na neke druge stvari"

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nastojala je u konstruktivnom ozračju razgovarati o aktivnostima koje se provode u cilju suzbijanja afričke svinjske kuge, ali "nagli i neopravdani odlazak" predstavnika tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela "pokazuje da dio aktera ne želi surađivati i pridonijeti suzbijanju ove bolesti", objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. "U Ministarstvu poljoprivrede su unatoč agresivnoj i politički motiviranoj kampanji na sastanak u 16:38 primljeni predstavnici tzv. Stožera za obranu hrvatskog sela na kojem je ministrica Vučković nastojala u konstruktivnom ozračju razgovarati o aktivnostima koje se provode u cilju suzbijanja afričke svinjske kuge. 

Još dok je ministrica Vučković pozdravljala nazočne prekinuo ju je Tomislav Pokrovac uvjetujući da odgovori isključivo s 'da ili ne' na njihove zahtjeve, nakon čega su naprasno napustili sastanak koji je trajao četiri minute", očitovanje je Ministarstva poljoprivrede u kojem je u ponedjeljak održan sastanak s predstavnicima Stožera. "Nagli i neopravdani odlazak pokazuje da dio aktera ne želi surađivati i pridonijeti suzbijanju ove bolesti, što jedino može produbiti i proširiti epidemiju, što su pojedinci i činili neovlaštenim premještanjem svinja, za što su i kazneno prijavljeni", zaključuje se u očitovanju Ministarstva.

VEZANI ČLANCI:

Stožer za obranu hrvatskog sela najavio prosvjed nakon 18. studenog

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog sela u izjavama novinarima nakon današnjeg sastanka su najavili prosvjede koji će se održati nakon 18. studenog, no točan datum znat će se nakon njihovog sastanka u Retkovcima koji će se održati u srijedu. "Na sastanku u Retkovcima 15. studenog donijet ćemo zaključak - idemo na ceste nakon 18. studenog i kolone sjećanja u Vukovaru", rekao je predsjednik Stožera Tomislav Pokrovac. 

Predstavnici Stožera ministricu su pitali prihvaća li njihove zahtjeve ili ne, a Pokrovac je rekao kako se ministrica "počela prebacivati na neke druge stvari". "Ja sam rekao - ministrice stanite. Mi želimo da se prekine s eutanazijom zdravih svinja, želimo klanje u vlastitim dvorištima i želimo da se ukine svaki oblik kategorizacije. Tražimo odgovor pristajete li ili ne", kazao je Pokovac, koji je prepričavajući sastanak rekao kako je ministrica samo šutjela te su predstavnici Stožera šutnju shvatili kao neprihvaćanje njihovih zahtijeva i izišli su van. 

"Ministrica će jednostavno biti prisiljena s nama pregovarati na cesti", izjavio je Pokrovac, koji je ministrici zamjerio i kašnjenje na sastanak jer im je "danas uzela dragocjenih deset minuta koliko je kasnila na sastanak". Podsjetimo, Stožer za zaštitu hrvatskog sela u petak je održao sastanak u Retkovcima nakon kojeg su predstavnici Stožera ponovili kako su njihovi osnovni zahtjevi stavljanje izvan snage diskriminatorne i uništavajuće naredbe Ministarstva poljoprivrede i zaustavljanje eutanazije, prestanak svih oblika kategorizacije objekta za držanje svinja.

Traže uz ostalo i da se hitno ukine zabrana klanja svinja, da se omogući klanje u vlastitim objektima uz prethodni nadzor veterinara, da se uzgajivačima kojima su svinje eutanizirane osigura redovna mjesečna potpora dok ne stanu ponovno na noge, itd. Nakon sastanka u petak iz Stožera su također poručili da nisu politizirani. 

VIDEO Plenković: Ivan Anušić kandidat je za novog ministra obrane, na poziciji već od četvrtka

Komentara 5

BT
Branko_Trol
19:40 13.11.2023.

Molim vas seljaci ustanite i zaustavite ovo sto vam rade

IV
Ivo123
21:56 13.11.2023.

Seljacka buna

IF
I_Fotez
05:32 14.11.2023.

Pa kaj se je Pokrovac već vratil izNjemačke tam nije zaradil niti da si popravi zube pa kak bu onda jel svinjetinu sve je to stoka sitnog zuba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije