Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DJEVOJČICE IZ NOVE GRADIŠKE

Ministarstvo: Nalaz Komore poslat ćemo Županijskom državnom odvjetništvu

Zagreb: Konferencija za medije o nalazu Komore socijalnih radnika
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
23.04.2021.
u 16:52

Ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić ustvrdila je kako se Ministarstvo jasno očitovalo kad je riječ o nalazu upravnog nadzora iza kojeg stoje.

Ministarstvo socijalne politike održalo je konferenciju za javnost o nalazu Komore socijalnih radnika u slučaju nasmrt pretučene dvoipolgodišnje curice . Podsjećamo, Komora socijalnih radnika je danas objavila rezultate stručnog nadzora u Novoj Gradišci i navela kako u slučaju koji je zgrozio Hrvatsku ''nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice''. 

- Nalaz trebamo proučiti, nakon čega će nalaz zajedno s nalazom Hrvatske psihološke komore i ranije utvrđenim nalazom Ministarstva biti dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom brodu koji će procijeniti ima li elemenata kaznenog djela - kazala je državna tajnica Maja Pletikosa. 

Ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić ustvrdila je kako se Ministarstvo jasno očitovalo kad je riječ o nalazu upravnog nadzora iza kojeg stoje. 

- Što se tiče stručnog nalaza, on je u nadležnosti Komore i u tom smislu mi ne možemo u to ulaziti - kazala je Barilić. 

Upitana o sankcijama za pojedince, kazala je sljedeće: - Teško mi je to reći. Naš upravni nadzor vrlo jasno se odredio po tom pitanju i izrekao je određene mjere. Jedna od njih je bilo i preispitivanje dogovornosti ravnatelja ustanove, a druga je bila da ravnatelj preispita odgovornost radnika. Ja bih rekla kad se sve sakupi da će se tek tada moći poduzimati određene mjere, ali to je na ravnatelju centra za socijalnu skrb. 

VIDEO: Dirljive poruke, svijeće i igračke na ogradi bolnice u Klaićevoj za preminulu djevojčicu

 

Komentara 10

Avatar Bill Carson
Bill Carson
16:59 23.04.2021.

Nalaz u kojem piše da nitko nije odgovoran od strane institucije šalje se u DO. I onda mogu mirne duše krenuti na roditelje.

DU
Deleted user
16:58 23.04.2021.

Jesemti, kaj bu sad povedala Veljača? Cirkus bu, veliki!

PE
PetiElement
17:18 23.04.2021.

Zanimljivo kako se "roditelje" više ne spominje.. Kome su oni radili i rađali djecu ? Sebi ili državnim službama, susjedima, udomiteljima? Ni manje ni više nego četvero.. Za početak sterilizacija i kastracija bi bile primjerene u ovom slučaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije