Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO

Ministarstvo: Jurica je platio put Petri, ali je Sanader novac vratio

petra sanader
Autori: it, sve
22.09.2010.
u 22:07

O drugim detaljima kupnje karte za Sanaderovu kćer Petru te Bebićevu obitelj u MVPEI-ju nisu željeli govoriti, ali su kazali kako će dostaviti svu dokumentaciju koju od njih zatraže nadležna tijela.

Točno je da je bivši hrvatski veleposlanik u SAD-u i pri Ujedinjenim narodima Neven Jurica službenom karticom platio put u SAD Petri Sanader, kćeri tadašnjeg premijera, ali je Ivo Sanader taj novac vratio, potvrdili su iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Jurica, koji je tada obnašao dužnost veleposlanika u Washingtonu, kreditnom je karticom 2006. godine platio avionsku kartu na relaciji Zagreb – New York, a Sanader je čekom taj novac vratio na račun veleposlanstva.

O drugim detaljima kupnje karte za Sanaderovu kćer Petru te Bebićevu obitelj u MVPEI-ju nisu željeli govoriti, ali su kazali kako će dostaviti svu dokumentaciju koju od njih zatraže nadležna tijela.

Govoreći nevezano za slučaj Nevena Jurice, iz MVPEI-ja kažu da u praksi postoji mogućnost da se određeno plaćanje za nekog dužnosnika obavi iz inozemstva, odnosno iz nekog veleposlanstva, ako je takva varijanta jednostavnija, lakša ili povoljnija, ali dužnosnik taj novac mora refundirati.

U službi za odnose s javnošću Sabora kažu da se putovanjima bavi protokol Sabora i da postoji nepisano pravilo koje se odnosi isključivo na predsjednika Sabora.

Kažu da, kad je u posjet drugome parlamentu pozvana i njegova supruga, onda i njezine troškove puta snosi parlament domaćin. Isto pravilo vrijedi i u obrnutim situacijama, i to isključivo za predsjednika Sabora, a nikako za ostale dužnosnike.

Komentara 3

XL
xlns
23:42 22.09.2010.

nije nikakva olakšavajuća okolnost to što je vratio novac, ne može se prema državnom budžetu odnosit kao prema privatnoj kasici prasici. npr., zašto meni neki dužnosnik ne bi danas platio struju, a ja ću proračunu novac - časna riječ - vratiti za 5 dana!

OB
-obrisani-
01:10 23.09.2010.

To je sve u redu ako je Hrvatska tvoja prcija...onda moze...ako IMAS HRVATSKU onda mozes. Ako je rijec o drzavi, drzavnom novcu, novcu poreznih obveznika...ONDA NE MOZE. Zavisi u kojoj je Hrvatska kategoriji.

OB
-obrisani-
01:34 23.09.2010.

Lijepo je kako svi imaju uspjesnu djecu dok su na polozajima. Djevojcica zeli biti glumica...ma naravno dusice, Unucic zeli biti bankar...ma zlatno dijete.... \" Al nek se sunce malko skrije Nestane sve te carolije. Ona je opet, kao prvo, Obicno,o, malo, jadno drvo\" Vratite VI nama nase tvornice, firme, hotele...vratite VI nama NASU Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije