Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Ostojić:

Slovenci odbili hrvatske policajce, o šatorima zasad šute

ranko ostojić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/6
08.11.2015.
u 16:46

Ostojić je izrazio uvjerenje da su hrvatski policajci svojom profesionalnošću i humanošću dokazali da mogu kvalitetno raditi ovaj posao.

Ministar Ranko Ostojić danas se u Slavonskom Brodu osvrnuo na suradnju sa susjednim zemljama po pitanju protoka izbjeglica. I dok je za suradnju sa Srbijom rekao da je jako dobra, sa Slovenijom je situacija ponešto drugačija.

Hrvatska se odazvala pozivu slovenske ministrice svim zemljama europske unije, od kojih je zatražena pomoć u policijskim službenicima. Ostojić je izrazio uvjerenje da su hrvatski policajci svojom profesionalnošću i humanošću dokazali da mogu kvalitetno raditi ovaj posao.

-Slovenci su odbili ponuđenih 50 iskusnih policajaca koje smo im ponudili radi  boljeg reguliranja migrantskog vala, a još uvijek se nisu izjasnili niti o ponuđenih 300 šatora koje je Hrvatska dobila iz donacije iz Katara. U razloge ne želim ulaziti - rekao je Ostojić.

Dodao je kako očekuje da će se u idućih nekoliko dana migrantski val pojačati, s obzirom da je nakon štrajka lučkih radnika u Grčkoj 30 tisuća izbjeglica krenulo put zapada i sjevera Europe. Hoće li doći do zagušenja ovisi prije svega o kapacitetima zemalja prijema, odnosno od Slovenije i Austrije do Njemačke. Kamp u Slavonskom Brodu za to je, po Ostojićevim riječima, u potpunosti spreman. Komentirajući troškove vezane uz izbjegličku krizu, danas je naglašeno kako je Hrvatskoj odobrena pomoć u visini 16,4 milijuna eura, dok je Hrvatska dosad potrošila oko 100 milijuna kuna. Kroz našu je zemlju dosad prošlo 337 tisuća izbjeglica i migranata. Danas do 12 sati iz brodskog prihvatnog centra u Sloveniju su otputovala dva vlaka s oko dvije tisuće ljudi. Dosad je kroz Slavonski Brod prošlo 23.500 izbjeglica bez incidenata.

Djelatnicima brodskog kampa glasovanje na terenu izvan mjesta boravka bilo je omogućeno u zgradi Brodsko-posavske županije. Svoju građansku dužnost na tom je mjestu ispunio i ministar Ostojić.

>>EU prognozira da će do kraja 2016. doći još 3 milijuna migranata

>>Njemačka će u posebnim centrima ubrzanim postupkom deportirati migrante

Komentara 10

CA
campa
18:48 08.11.2015.

Slovencima netrebaju policajci jer će najvjerojatnije u bliskoj budučnosti kad postave žicu zatvoriti koridor a onda ?Najvjerojatnije čemo biti zatečeni i uvrijeđeni zbog nehumanosti susjeda i sa nekolioko desetina tisuča emigranata spremnih da silom prođu na zapad.Od silnih planova A,B,C itd.vjrujem da čemo nespremno dočekati ono što Slovenci očito najavljuju.

TO
tolitol
18:45 08.11.2015.

Kakav li je ovo lik! Na svu sreću još samo vrlo kratko ministar. A što se tiče Slovenaca, oni nisu pristali da im zajedno sa svojim velikim vođom Milanovićem kroji imigracijsku politiku. Ne bih ni ja na njihovom mjestu prihvatio "pomoć" od susjedne države čija se politika svodi na uvaljivanje najvećeg mogućeg broja migranata. A da dobro, naprotiv, "surađujemo" sa Srbijom, u to ne sumnjam. Što nam oni pošalju, mi to primamo. I to ti je "suradnja".

CA
canzoran
16:53 08.11.2015.

Pakuj kofere Rankovicu Ostoja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije