Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maras priznao

Ministar obrta: Nisam znao da Porezna kreće u ovrhe obrtnika!

Gordan Maras
Screenshot/HRT
01.10.2013.
u 19:02

– Danas sam to vidio u medijima. Stvar je Porezne uprave, odnosno Ministarstva financija kako će se odnositi prema poreznim obvezama fizičkih osoba kao i obrtnika – kazao je Maras.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u emisiji HRT-a Hrvatska uživo priznao je da nije znao kako će Porezna uprava krenuti u prisilnu naplatu dugova.

– Nisam bio upoznat. Danas sam to vidio u medijima. Stvar je Porezne uprave, odnosno Ministarstva financija, kako će se odnositi prema poreznim obvezama fizičkih osoba kao i obrtnika – kazao je Maras te dodao da su "očito kolege iz Ministarstva financija procijenili da je to stvar Porezne uprave".

– Slažem se potpuno da reda treba biti i da se naplaćuju i najveći dugovi. Godinama se ništa nije radilo. Treba znati da smo u dvije godine napravili tri reprograma dugova i za fizičke i za pravne osobe. Omogućili smo svima da plaćaju te dugove koje eventualno nisu mogli platiti jedan duži period – rekao je Maras i dodao da "u Hrvatskoj moramo shvatiti da određene obveze moramo plaćati".

"Neće to biti tako velika drama"

– Siguran sam da sada 10 tisuća obrta neće pasti u blokadu zbog toga što Porezna želi naplatiti taj minimalni dug. Neće to biti tako velika drama. Činjenica je da treba imati razumijevanja za visinu duga, odnosno da ne može biti isti dug dvije tisuće i 50 tisuća, a s druge strane mora postojati pisano upozorenje – kazao je Maras.

Na pitanje slaže li se s potezom ministra Slavka Linića, Maras je kazao da se slaže da se "u Hrvatskoj porezi moraju plaćati". Najavio je da će sutra pozvati ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec na razgovor. – Mislim da Porezna uprava obrtnike neće blokirati ako zakasne deset do 15 dana s plaćanjem – rekao je ministar Maras.

>>'Mnogi bi obrtnici mogli zatvoriti obrte, a radnici ostati bez posla'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije