Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE BILO TRANSPARENTNO

Ministar Medved kategorički odbacio prozivke za potkupljivanje medija

Osijek: Tomo Medved s kolegama na požarištu održao konferenciju za medije
Borna Jaksic/PIXSELL
14.12.2023.
u 15:23

Medved je ustvrdio i da je tu riječ o programskom nasrtaju dijela oporbenih medija, Jurice Lovrinčevića i oporbenog Mosta na Vladu obrazlažući to kontinuiranom prepiskom Mostova Nikole Grmoje s Vlahovićem.

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved u četvrtak je kategorički odbacio insinuacije da je sudjelovao u koruptivnim radnjama i potkupljivanju medija, poručivši da se njegovo ime neosnovano našlo u kontekstu afere Mreža, odnosno nasrtaja oporbenog Mosta na Vladu. "S gnušanjem odbijam svaku moguću sumnju da je posrijedi bilo kakav oblik korumpiranog pristupa, bilo kakvo financiranje, bilo kakva pogodovanja bilo kome", izjavio je Medved novinarima u Saboru komentirajući pojavu svoga imena u aferi Mreža, zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović.

Novinar Marin Vlahović jučer je u emisiji Otvoreno na HRT-u rekao da ga je Medved molio da ga prestane komentirati i ponudio mu "neki način suradnje". Vlahović je rekao da je doznao i da Ministarstvo branitelja financira "neke opskurne medijske projekte, tiskovine koje nemaju puno veze". "Vraća li se dio tog novca nekome ili ne, ja ne znam”, rekao je u srijedu navečer na HTV-u. Reagirajući na Vlahovićeve optužbe, Medved je objasnio da je 2021., tijekom sanacije posljedica potresa u Petrinji, imao s kontakt s Vlahovićem, ali isključivo radi objektivnog izvještavanja o potpori stradalima u potresu.

POVEZANI ČLANCI:

"Ponavljam, naš kontakt bio je usmjeren isključivo s ciljem, kao što sam to činio prema svim medijima, poziva na objektivno izvještavanje javnosti o onome što činimo”, rekao je Medved i dodao da je sve odluke donosio u okviru Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa. Kategorički je odbio svaki pokušaj da se njega osobno, ministarstvo ili stožer dovodi u kontekst bilo kakvih koruptivnih radnji. Ustvrdio je da je neprihvatljiva optužba da je njegovo ministarstvo s nekim medijima sklapalo aranžmane. "Radi se o izmišljotini", istaknuo je.

"Sve o čemu je na sastancima Stožera raspravljano bilo je transparentno i vodili su se zapisnici", poručio je ministar odbacivši usporedbe s bivšim petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem. Pozvao je Vlahovića da podnese prijavu ako ima saznanja koja dovode njega u kontekst s bivšim gradonačelnikom Petrinje, koji je proveo dva i pol mjeseca u pritvoru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Medved je ustvrdio i da je tu riječ o programskom nasrtaju dijela oporbenih medija, Jurice Lovrinčevića i oporbenog Mosta na Vladu obrazlažući to kontinuiranom prepiskom Mostova Nikole Grmoje s Vlahovićem.  Medved je dodao i da ga se povezuje s koruptivnim djelatnostima kako bi se skrenulo pozornost s korumpiranog Mosta. “Bitna je činjenica da su tijela progona uključena, strpimo se i čekajmo daljnje aktivnosti”, poručio je.

>> VIDEO Okršaj s umjetnom inteligencijom: Putinu pitanje o dvojnicima postavio - njegov dvojnik

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Retardo
Retardo
15:46 14.12.2023.

Kakvi su to oporbeni mediji ako od 40 gostiju u emisiji dođe 13 hadezeovaca, osam poznatih hadezeovskih agitatora, i 5 mostovaca?

ZI
zinegoid
19:03 14.12.2023.

međed sa šapom u košnici.....

UG
ugroženi
17:34 14.12.2023.

Odbacio!? Eto vidite da je čovjek čist. Da nije sigurno bi to priznao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije