Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna pčela

Ministar Jakovina: Ulične rasprave ne donose boljitak agraru

jakovina (1)
Foto: Vladimir Jurišić/VLM
1/3
11.02.2012.
u 19:43

Ministar je upozorio da nezadovoljstvo mljekara nije okrenuto prema Ministarstvu, jer ono ne određuje cijenu mlijeka, već prema mliječnoj industriji

Na tradicionalnoj manifestaciji meda i medenih proizvoda "Zlatna pčela" u Top – Termama Topusko, gdje je obišao sve izlagače i više od sat vremena razgovarao sa poljoprivrednicima Sisačko - moslavačke županije o temama koje ih sustavno "žuljaju" već godinama, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, odgovarajući na pitanje novinara o prosvjedima seljaka, izjavio je: - Trebamo razlučiti što su to prosvjedi. Da li je to tridesetak traktora i par stotina ljudi koji su na prilično čudan način i bez pravoga razloga izišli na nekakav prosvjed upozorenja i osnivaju nekakve stožere za obranu poljoprivrede.

Dodao je kako ulične rasprave nisu pravi način, a svi oni, koji su, navodno, zainteresirani za boljitak hrvatskog agrara, a riječ je o takozvanim seljačkim tribunima, nisu niti jednoga trentka zatražili sastanak s resornim ministarstvom ili na javnoj tribini i uz javnu raspravu jasno izložili argumente. 

Odgovarajući na pitanje o najavljenim prosvjedima proizvođača mlijeka, ministar je upozorio da nezadovoljstvo mljekara nije okrenuto prema Ministarstvu, jer ono ne određuje cijenu mlijeka, već prema mliječnoj industriji, ali vjeruje da će se iznaći rješenje.

Komentara 15

IC
icko
20:18 11.02.2012.

Daje hdz na vlasti misliobi ovaj crveni drugačije..

DU
Deleted user
20:24 11.02.2012.

Komynjare dok su bile u opoziciji naveliko su huskale seljake da prosvjeduju, da blokiraju prometnice, da drze cijelu Hrvatsku danima kao svoje taoce. Seljaci su se toga naucili i sad ne zele odustati. Pa neka sad sinovi svojih tatica gledaju kako s time izaci na kraj. No nece moci, kao njihovi tatice, uhicivati i zatvarati seljake zbog \"kontrarevolucije\" hahahahahaha

ST
stefj
21:48 11.02.2012.

Ova vlada ne donosi ništa dobro. Nije to stvar da li su ukinuli seljacima poticaje ili nisu, veći problem je to što su drastično povećali porezno opterećenje cijele privrede i građana. Radi novih zakona i većeg PDV-a možemo kroz nekih 6 mjeseci očekivati poskupljenje svega, i to najmanje nekih 10%. Najmanje. Troškovi poslovanja dosta rastu, raste cijena goriva, povećava se PDV, kuna klizi, itd. Statistički gledano, možda će ta inflacija od najmanje 10% biti dovolja da rast BDP-a održi malo iznad nule, no kako stvari stoje, vjerpjatno će prije doći do kolapsa privrede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije