Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI U EU
Povratak na članak

Ministar gospodarstva Horvat: Želimo rast od 5 posto

Nakon što je Državni zavod za statistiku objavio da se Hrvatski BDP povećao za 3,9 posto ministar Horvat rekao je da želi još veći

Komentari 9

DU
Deleted user
13:44 29.05.2019.

E ministre, prvo treba maknuti Frankeštajn-koaliciju s vlasti. Ali bez brige, odlazi iduće godine...

VL
DU
Deleted user
15:14 29.05.2019.

Jesenti milu bigulicu, i ja želim puno toga, gotovo da i nema toga što ne želim, ali me baš nitko, čak ni vlastita familija, ne zarezuje ni za 0,5 posto a kamoli za 5,0 posto. Drugim riječima, kakav je to ministar gospodarstva koji u javnost izlazi s nekavim željama?1 Gdje su mu oni toliko spominjani "projekti" čijom bi realizacijom napuhao BDP na 5,0 posto? Ta u nas je ionako sve prelijevanje iz praznoga šuplje. Autoceste su najbolji dokaz za to.

VL
ZI
zip123
20:05 29.05.2019.

I ja da sam Superman.

VL
DU
DuškoČ
15:36 29.05.2019.

Ne da želimo, nego moramo imati rast od preko 5%, i ne zahvaljujući gradnji Pelješkog mosta koji će za koji mjesec proći. I zašto se rast prikazuje u postotku a ne u apsolutnom iznosu; naime da bi imali identičan rastt kao Slovenija, mi bi morali na njihovih 4,5% koliko su imali u 2018.g. narasti 6,3% samo da zadržimo postojeću razliku bez da im se imalo približimo. Znamo li da je BDP izražen u SKM (standardu kupovne moći) Luxemburga 4,5 viši nego Hrvatski? Da bi ih dostigli, uz pretpostavku da se prestanu razvijati što se neće dogoditi, mi bi morali u BDP-u narasti 450%... A nama udarna fantastična revolucionarna vijest rast BDP-a od 3,9% prvog kvartala... Znamo li da je Kina posljednjih 40 godina imala prosječni rast od oko 10% godišnje, nerijetko dosezala i preko 15%, no međutim zadnjih 5 godina „usporava“ i raste dalje iznad 6% godišnje. A nama revolucionarna vijest, rast od 3,9% prvog kvartala samo zahvaljujući EU fondovima i Pelješkom mostu koji će ubrzo završiti.... Smanjite državne apetite i curenje para na sve strane iz drž. proračuna, pa ćete moći smanjiti pdv, poreze na plaće i doprinose koje imamo najviše u okruženju, jer samo s time će rasti kupovna moć građana, povećat će se potrošnja, optimizam, investicije, proizvodnja, blagostanje... Pa će i rast BPD-a biti mjerljiv preko 5%, jer ovako ćemo i dalje samo bježati iz nesretne krvlju izborene Lijepe naše...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.