Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKI PRITISCI

Ministar Banožić: Da, Josipa Rimac me zvala, ali nije to neuobičajeno

Mario Banožić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.06.2020.
u 12:53

Moja osobna procjena i procjena službenika koji rade na tom predmetu bila je da to nije dobro za Republiku Hrvatsku, nije dobro za proračun Republike Hrvatske i to je bila naša procjena, istaknuo je ministar

Jedna od osoba na koju je sad već bivša državna tajnica Josipa Rimac pokušala utjecati jest i ministar državne imovine Mario Banožić. 

Upitan je li točno da je Josipa Rimac pokušala utjecati na njega kako bi se pogodovalo poduzetnicima, Banožić odgovara: – Pa ja bih to prije rekao ovako, da Ministarstvo državne imovine u svojem obavljanju posla uime Republike Hrvatske prije svega treba napraviti procjenu svake aktivnosti, svakoga posla. Moja osobna procjena i procjena službenika koji rade na tom predmetu bila je da to nije dobro za Republiku Hrvatsku, nije dobro za proračun Republike Hrvatske i to je bila naša procjena. Isto kao što je moja procjena da kod davanja ovakvih izjava moram biti uistinu oprezan, s obzirom na to da je riječ o istražnom postupku. 

VIDEO: Uhićena i Josipa Rimac

Kako je istaknuo, naknada za šumsko zemljište iz predmeta otprije pet-šest godina bila je određena odlukom temeljem koje je investitor trebao isplatiti određenu naknadu za šumsko zemljište

– Nije neuobičajeno da vas u svakom od predmeta, gdje je vlasnik Republika Hrvatska, netko pokušava kontaktirati i stvoriti nekakvu povoljniju poziciju za investitora. To je nešto čemu smo svakodnevno i ja i svi službenici u Ministarstvu državne imovine izloženi. Stvar je u tome hoćete li vi nešto učiniti ili nećete. Ako treba nešto pomoći, prikratiti vrijeme postupka, ubrzati da se što prije dođe do investicija, ja sam prvi za to. Međutim, ako procijenite da je to nešto što nije dobro, što je loše za hrvatsko društvo, tada to jednostavno ne učinite i sad, ako to netko može prihvatiti, neka prihvati, a ako ne, dobro – naveo je u razgovoru za N1. 

Objasnio je svoje riječi i naveo kako bi bilo loše kad bi došlo do određenih radnji koje bi se tražile od Ministarstva državne imovine, jer bi oni u tom slučaju smanjili prihod koji bi došao u proračun Republike Hrvatske. 

– Znači, svatko pokušava što manje platiti. Svatko pokušava što više skratiti nekako proceduru i to je to – naveo je i dodao kako mu nije neobično da ga se pita: – A gledajte, nije mi neobično zato što me svaki dan ljudi zovu. Svaki dan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije