Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolona u počast stradalima

Mimohod za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga i u Münchenu

18.11.2014., Vukovar - Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991. - 2014. pod sloganom Vukovar - mjesto posebnog pijeteta. 23. je obljetnica stradavanja i zrtve Vukovara u Domovinskom ratu. Sudionici Kolone sjecanja prolaze ulicama grada do Memorijalnog groblja
Foto: Pixsell
08.11.2015.
u 00:15

Organizator ovoga mimohoda je Udruga hrvatskih studenata München u suradnji s Hrvatskim svjetskim kongresom u Njemačkoj, Hrvatskom katoličkom župom München i generalnim konzulatom RH München.

Prvi put od obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara mimohod će se, osim u Vukovaru, 18. studenoga održati i u Münchenu. Građani će toga dana prošetati kroz središte tog njemačkoga grada odajući time počast stradalima i podsjećajući na ratne strahote koje su 1991. godine pogodile Vukovar i Hrvatsku.

Organizatori najavljuju da će mimohod krenuti u 19 sati na Odeonsplatzu, u centru grada, i završiti na Königsplatzu u gradskom dijelu Maxvorstadt. Nakon mimohoda slijedi govor gradonačelnika grada Münchena Josefa Schmidta (CSU), nastup klape "Croatia", Folklorne skupine grada Münchena i članova Udruge hrvatskih studenata München. Organizator ovoga mimohoda je Udruga hrvatskih studenata München u suradnji s Hrvatskim svjetskim kongresom u Njemačkoj, Hrvatskom katoličkom župom München i generalnim konzulatom RH München.

– Mimohod se održava za sve žrtve stradale u Domovinskom ratu na području grada Vukovara, a posebno za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u bitki za grad Vukovar. Također, sjećamo se zločina koje je počinila neprijateljska vojska nad hrvatskim braniteljima, civilima i medicinskom osoblju vukovarske bolnice na poljoprivrednom dobru Ovčara, navode organizatori. Najavljuju i kako će program pod nazivom Sjećanje na pad grada Vukovara trajati od 18. do 22. studenoga, a da će tijekom njega biti predstavljena i knjiga Žarka Plevnika "Crveni Fićo", izložbu slika "Vukovar – Europska poruka mira" dr. Ante Nazora i njegovo predavanje u kapeli HKŽ-a München. Završna sveta misa služit će se u St. Michaelskirche u Münchenu.

>> Započelo uređenje Otoka športova: 'Vukovar i Hrvatske vode vole se javno'

Komentara 13

QI
qiqo
16:55 08.11.2015.

Za vrijeme domovinskog rata sve muške osobe koje su pobjegle od vojne obveze zvali smo Minhenska bojna pa je i pravo da ti isti imaju mimohod u čast svih dezertera

Avatar mama mia
mama mia
09:55 09.11.2015.

Sprdačina

MA
Malenkost
08:15 10.11.2015.

Deplasirana Ideja! Po Minhenu ! nevjerojatno. Izazvati ce samo cudenje prolaznika. Vukovar nije niti malo u sjecanju njemaca!! Ma gotovo za kritiku ova nakana.Jad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije