Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna obljetnica

Mimohod u Škabrnji: 'Zašto oficire ne privedu pred lice pravde?'

Škabrnja
Dino Stanin/PIXSELL
17.11.2012.
u 17:57

- Gdje su srpski generali i oficiri? Nitko od njih nije odgovarao. Zašto te zločince ne privedu pred lice pravde? To tražimo i tražit ćemo stalno - iz godine u godinu upozorava ratni zapovjednik Škabrnje Marko Miljanić.

Na današnji datum prije 21 godinu srpske paravojne snage su uz jake tenkovske, topničke i zrakoplovne snage su u rano jutro krenule prema Škabrnji, a rezultat toga bilo je razaranje mjesta i ubijanje svega što se pred njima našlo, piše 24sata.

Ubijeno je gotovo 90 civila i branitelja, a oko 2000 stanovnika je bježalo pred neprijateljskim vojnicima. Stravične dane nakon pada mjesta obilježile su i slike starice preko koje je prešao tenk, a više tijela su neprijatelji masakrirali.

Za zločin u Škabrnji je završila samo medicinska sestra Zorana Banić, što posebno boli stanovnike mjesta. - Gdje su srpski generali i oficiri? Nitko od njih nije odgovarao. Zašto te zločince ne privedu pred lice pravde? To tražimo i tražit ćemo stalno - iz godine u godinu upozorava ratni zapovjednik Škabrnje Marko Miljanić.

Danas su se mještani Škabrnje i okolnih mjesta mimohodom od crkve Svete Marije do župne crkve Uznesenja Marijina prisjetili najmilijih koji su ubijeni prije 21 godinu. Obilježavanje tragedije Škabrnje će trajati još dva dana.

>>U subotu \'Mimohod svjetlosti i sjećanja\' u Zadru

Komentara 12

DU
Deleted user
18:59 17.11.2012.

Treba ukinuti ABOLICIJU koja je došla pre rano i bez puno razmišljanja. Nisu to bili samo oficiri, to su bili i lokalni Srbi, narod. Takvima treba zabraniti povratak i oduzeti svu imovinu zbog izdaje.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
20:04 17.11.2012.

Takvih Josipović nikako da se sjeti...pa Nobilo.....Pupovac....Puhovski.......

KA
Kameni
18:53 17.11.2012.

Treba srpske oficire u Hag poslati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije