Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Mimica: Razumijemo zašto EU ne dopušta promjene u policiji

Neven Mimica
Tomislav Krasnec/VLM
29.05.2012.
u 14:32

Prihvatili smo stav da je u ovom trenutku nemoguće razgovarati o drugim sadržajima od onih koji su bili usklađen sa zemljama članicama tijekom pregovora, rekao je Mimica

Neven Mimica danas je u Bruxellesu prvi put, jasnije od svih članova Milanovićeve vlade, govorio o tome zašto je odluka Europske komisije da ne dopusti promjene u Zakonu o policiji i Zakonu o sprečavanju sukoba interesa razumljiva.

– Ne bih rekao da Komisija ne želi dopustiti te promjene Hrvatskoj nego je jednostavno ograničena. Razumijemo da je Komisiji sada, nakon što su pregovori završeni, vrlo teško vratiti se zemljama članicama i reći: "Čujte, ono za što ste dali svoju suglasnost, ono o čemu smo i mi s vama razgovarali, to Hrvatska sada želi promijeniti, a mi mislimo da je dobro da se to promijeni". Problem nije u ocjenjivanju sadržaja je li novi Zakon o policiji bolji ili lošiji od starog, nego jednostavno se radi o pitanju je li potpisan ugovor i treba li se izvršavati ono što je ispregovarano – rekao je potpredsjednik Vlade Neven Mimica. On je danas u Vijeću EU sudjelovao na sastanku na kojem su zemlje članice i službeno odobrile prvo Komisijino izvješće o monitoringu nad Hrvatskom, a poslijepodne u Europskoj komisiji ima sastanak s europskom povjerenicom za unutarnje poslove Cecilijom Malström. 

– Od promjena Zakona o policiji smo… neću reći odustali, ali prihvatili situaciju da je u ovom trenutku nemoguće razgovarati o drugim sadržajima od onoga koji je već bio usklađen sa zemljama članicama. A o Zakonu o sprečavanju sukoba interesa još traju konzultacije. Vidjet ćemo ima li s europske strane malo više spremnosti da se do kraja raščisti pravi sadržaj onoga što mi mislimo mijenjati – rekao je Mimica. Tim posljednjim zakonom Vlada želi omogućiti ulazak Čačića i Linića u NO Ine. 

Komentara 9

CA
cavecanem
14:50 29.05.2012.

pa šta onda pustite ostojiću da kuka gdje stigne više mi slabo čitat njegove žalopojke, ako već ne šljaka po njegovom neka bude frajer kao komadina i nek da ostavku

GO
google385
15:35 29.05.2012.

EU zna ko su cacic i linic i zato ne zele da oni udu u INU a to zna i google a znaju i njih dvojica

OB
-obrisani-
14:45 29.05.2012.

Kak je pametan ,skuzio to nakon samo par mjeseci bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije