Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zemunski klan

Miloša Simovića terete za petnaestak ubojstava

simović miloš (1)
MUP
23.07.2010.
u 12:54

Miloš Simović je beogardskim inspektorima, tvrde Večernje novosti, šturo govorio čak i o navodno planiranom atentatu na Tomislava Nikolića, predsjednika Srpske napredne stranke.

BEOGRAD - Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu podnijelo je sudu zahtjev za istragu protiv člana "zemunskog klana" Miloša Simovića osumnjičenog za sudjelovanja u brojnim ubojstvima, a posljednji je zločin pokušaj teškog ubojstva Sretka Kalinića u Zagrebu, pišu današnje Večernje novosti.

Beogradski dnevnik navodi da se u istrazi, koja je pokrenuta prije nekoliko godina, njegovo ime našlo na popisu osumnjičenih i za otmicu i brutalno ubojstvo svjedoka suradnika i bivšeg policajca Zorana Vukojevića Vuka.

Simović je osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvima Petra Miloševića, Radoslava Trlajića, zvanog Bata Trlaja, Zorana Savića Šodera, braće Zorana i Dragana Živkovića, poznatijih kao braća Fiškali, Zorana Davidovića Ćande, Željka Vuletića Hamze, Željka Mihajlovića Crnogorca, Zorana Petrovića Šempe i Mirka Tomića Bosanca.

U hijerarhijskoj ljestvici "zemunskog klana" Simović je kotirao vrlo visoko. Bio je, kako su tvrdili svjedoci suradnici, desna ruka i onaj koji je organizirao provođenje naloga Dušana Spasojevića Šiptara. Suđenje pripadnicima ove skupine pokazalo je kako je on bio taj koji je Spasojevićeve naredbe prenosio ostalima. Kako doznaju Večernje novosti, inspektori MUP-a Srbije, kao i zamjenik specijalnog tužitelja, ispitivali su Simovića i o još nerasvijetljenim likvidacijama Ilije Novovića i Gorana Marića, ali i Uglješe Aranitovića, zvanog Ugo, inače kuma Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, optuženog za ubojstvo Ive Pukanića.

Miloš Simović je beogradskim inspektorima, tvrde Večernje novosti, šturo govorio čak i o navodno planiranom atentatu na Tomislava Nikolića, predsjednika Srpske napredne stranke.

Ponovio je ono što je i napisao u pismu koje je njegov odvjetnik uputio državnom tužitelju gdje je u kratkim crtama naveo da je priča o atentatu još aktualna i da je ubojstvo naručio Vojislav Šešelj, a da je sve trebao organizirati Luka Bojović. Ništa više nije znao ili nije htio kazati ni policiji ni zamjeniku specijalnog tužitelja, koji su ga posjetili u zatvoru u Zabeli gdje "guli" 40 godina zatvora. Simović je, prema pisanju Večernjih novosti, na mnoga pitanja odgovarao kako zna sve o tome, ali čeka susret s Jovanom Prijićem, zamjenikom državnog tužitelja, za kojega vjeruje da bi mu mogao ishoditi povoljniji status.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:34 23.07.2010.

sve redom nek vrlo duševni ljudi

ST
standup
16:08 24.07.2010.

...i svi sa Hrvatskim Putovnicama,...a i ponekom Slovenskom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije