Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđuje mržnju

Milorad Pupovac: U Vukovaru lecima zastrašuju birače

milorad pupovac
Foto: Vanja Mokaljov/VLM
1/4
29.05.2013.
u 14:50

Biračima je poručio neka se odupru fašistoidnom jeziku i zastrašivanju te neka izađu na izbore

SDSS je najoštrije osudio propagandu lecima koje su građani Vukovara dobili u poštanske sandučiće tijekom protekla dva dana, a u kojima se optužuje, proziva i vrijeđa SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Željka Sabu i srpsku zajednicu u Vukovaru. Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac smatra kako su leci, na kojima se nalazi žig \"Stožer za obranu hrvatskog Vukovara\", neustavnog karaktera te da pozivaju na diskriminaciju, segregaciju i suspendiranje slobode političkog udruživanja.

- Kako drukčije tumačiti sintagmu da će Sabo voditi Vukovar uz podršku srbijanskih predstavnika. Tu vrstu jezika nismo čuli više od deset godina. Namjerno se pogrešno imenuje nacionalna zajednica - rekao je Pupovac koji traži hitnu reakciju Državnog odvjetništva i Državnog izbornog povjerenstva zbog govora mržnje i zastrašivanja birača.

Zapitao se je li ponovno došlo vrijeme kao 1990-ih godina da se Srbe može nazivati pogrdnim imenima i davati im pogrdne karakteristike, te da se političke stranke dijele na one koje su hrvatske i one koje nisu dovoljno hrvatske. Neke stranke, navodi dalje Pupovac, žele doći na vlast u Vukovaru a nije im bitno što to žele ostvariti na protuustavan način.

- Poruka biračima u Vukovaru je da ne dozvole sijanje straha i da se tome odupru, da izađu na izbore, da se suprotstave jeziku desnih totalitarnih sustava iz 20. stoljeća, jer to nije hrvatski jezik nego fašistoidan jezik - rekao je Pupovac.

>>Pupovac najavljuje postupno uvođenje ćirilice u Vukovar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije