Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pupovac u banja luci

Milorad Pupovac: U Hrvatskoj još ima govora mržnje

'04.05.2011., SDSS, Ilica 16, Zagreb - Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
10.12.2011.
u 18:44

Pupovac drži kako je veliki problem za Srbe što "nemaju mogućnost zaposlenja i perspektive"

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas u Banja Luci kako u Hrvatskoj još postoji govor mržnje u pojedinim medijima, na javnim manifestacijama i kod pojedinih političkih grupacija, što izaziva zabrinutost, javlja agencija Beta.

- To je ono što narušava toleranciju, međuetničko i građansko povjerenje koje predstavnici Srba grade s vladom Hrvatske i većinom političkih stranaka i ostalim društvenim akterima - rekao je Pupovac i istaknuo kako se u Hrvatskoj danas mnogo manje krše ljudska prava nego prije nekoliko godina, dodajući da je najveći problem Srba u Hrvatskoj nezaposlenost i nerazvijenost područja u kojima žive. Pupovac drži kako je veliki problem za Srbe što "nemaju mogućnost zaposlenja i perspektive, a rješavanje ovog problema bit će prioritet našeg političkog djelovanja u narednoj godini od formiranja nove vlade Hrvatske".

U Hrvatskoj je, kaže Pupovac, neophodno unaprijediti izborni sustav, obzirom da su posljednji parlamentarni izbori potvrdili da postoji segregacija i diskriminacija Srba, ali i ostalih nacionalnih manjina, na biračkim mjestima i u biračkom postupku i narušava se tajnost biračkog postupka.

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:59 10.12.2011.

Najveći problem Srba u Hrvatskoj je što među njima nema poštenog i vrijednog političara koji će štititi interese Hrvatske ali i svojih sunarodnjaka. Gospodin Pupovac je ipak Tuđmanov i HDZ-ov Srbin, u nekom trenutku osoba kompromisa, takvu je slavu stekao vlastitim minulim radom, mnogim sitnim potezima naprijed a onda na krupnim potezima ogromnim koracima nazad. Iako je mogao u političkoj klarijeri mnogo više uraditi za sve, šteta je učinjena. Bit će on još dugo ovdje, ali potrošen je kao ozbiljan političar, samo to nije očito svjestan.

DU
Deleted user
19:03 10.12.2011.

Pupovac širi mržnju traži privilegije za svoje koje nema ni hrvatski narod. Pupovac je običan kriminalac

MG
mmiro1000@gmail.com
12:49 12.12.2011.

Kada tebe vidimo kako cemo drugacije govoriti tvoja zasluga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije