Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekuje koaliciju

Milorad Pupovac očekuje mjesto u novoj hrvatskoj vladi

'04.05.2011., SDSS, Ilica 16, Zagreb - Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
12.12.2011.
u 09:19

Nova bi vlada trebala unaprijediti toleranciju i osloboditi nas govora mržnje, smatra dopredsjednik SDSS-a.

Očekujemo da i u novoj vladi budemo u nekoj koaliciji, bez obzira na to što izborni pobjednici imaju mogućnost sami formirati vladu. O svemu ćemo službeno razgovarati kada predsjednik Josipović povjeri mandat za sastav vlade Zoranu Milanoviću. To će se dogoditi uskoro – rekao je za beogradske Večernje novosti Milorad Pupovac, dopredsjednik SDSS-a dodajući da je o sudjelovanju Srba u novoj vladi već razgovarao s kandidatom za budućeg premijera Zoranom Milanovićem i drugim predstavnicima Kukuriku koalicije.

On očekuje da će nova vlada biti formirana do Božića te da će srpski predstavnici sudjelovati na nižim razinama vlasti, ali je "najbitnije da vlada ponudi funkcionalna rješenja za mjesta koja su važna za srpsku populaciju". Nova vlada, drži Pupovac, trebala bi "definitivno riješiti probleme izbjeglica, osigurati stambena prava, pronaći rješenje za mirovine, ustrojiti posebne instrumente za razvoj povratničkih sredina, otvoriti prostor za primjenu zakona o zapošljavanju, priznati ulogu Srba u hrvatskom kulturnom i povijesnom životu, unaprijediti toleranciju i osloboditi nas govora mržnje".

Pupovac je spomenuo i odnose Hrvatske i Srbije te mogućnost povlačenja tužbe za genocid koju je Hrvatska podnijela protiv Srbije. Rekao je da će "rješenje osjetljivih pitanja ovisiti o socijalnom i ekonomskom stanju u obje države".

– Ako se zadrže sadašnje političke okolnosti, možemo očekivati povlačenje tužbe. Ako se socijalne i ekonomske prilike pogoršaju, tužba bi mogla ostati "na čekanju" ili čak da je rješava sud – rekao je Pupovac Večernjim novostima.

Komentara 142

DE
DERAN
23:09 12.12.2011.

nije mi namera da provociram ali ako ste se borili za opačića,uzelca,milku,jovanovića,pupovca i vlaisavljevićku...džabe ste se borili

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:32 12.12.2011.

Ako predsjednik Josipović dodijeli mandat HDZ-u onda će za odanog Pupovca sigurno biti mjesta. U situaciji da SDP dobije mandat, Pupovac kao vjerni provoditelj HDZ-ove politike je potpuno nepotreban. Čemu takav u redovima nove vlade?

KL
klubuhb1
10:58 12.12.2011.

Govnadija, govnadija brale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije