Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan od rijetkih

Milorad Dodik čestitao 'narodu Krima' i dao podršku Rusiji!

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
18.03.2014.
u 17:56

"Krimski referendum" na kojem je 97 posto birača glasovalo za odcjepljenje Krima od Ukrajine nije priznala nijedna zapadna država.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jedan je od rijetkih političkih vođa koji je danas "čestitao narodu Krima na demokratski provedenom referendumu i odluci o neovisnosti".

Podsjetimo, "krimski referendum" na kojem je 97 posto birača glasovalo za odcjepljenje Krima od Ukrajine nije priznala nijedna zapadna država. – Čestitam narodu Krima na demokratski i pošteno provedenom referendumu, na njihovoj odluci o neovisnosti koju su izglasali i odabrali, a podrška ide i današnjem sporazumu koji je postignut između Ruske Federacije i nezavisnog Krima, koji podrazumijeva početak procedure o uključivanju Krima u okvire Ruske Federacije – kazao je Dodik, pišu Nezavisne novine.

U Banja Luci se sastao s ruskim veleposlanikom u BiH Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Iako nije izravno rekao da će Republika Srpska težiti priključenju Srbiji, po uzoru na Krim i Rusiju, napomenuo je da "želi afirmirati to pravo za sve narode“. Osvrnuo se na Kosovo: "Ono je mimo međunarodnog prava proglasilo nezavisnost. Da je Kosovo išlo istom procedurom kao Krim, izašao bih i rekao da je to pravo naroda na samoodređenje".

Podsjetimo, zapadne sile oštro su osudile današnje potpisivanje sporazuma između Putina i proruskog vodstva Krima te tvrde da je Putin izabrao "put izolacije" i najavljuju nove sankcije za Rusiju. Za razliku od njih, Dodik smatra da je Krim "primjer kako se poštuje povelja UN-a i pravo naroda na samoopredjeljenje". I BBC piše da je Dodik jedan od nekoliko čelnika koji su čestitali Rusiji na pripajanju Krima. 

>>Pucnjava na Krimu: Ukrajinski vojnik ubijen u vojarni!

>>Putin priznao Krim, Zapad uveo sankcije

Komentara 14

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
18:35 18.03.2014.

E Milorade ,Milorade nemoj gajiti nade.

DA
daniloobradoviic
18:59 18.03.2014.

Dodik za vrijeme rata trgovac profiter sada tvrdi nacionalist,protiv svoje logike razuma.

Avatar tajar
tajar
18:44 18.03.2014.

Dodikova podrška Rusiji je avans za podršku Rusije Dodiku u njegovim planovima za budući status tzv. Republike Srpske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije