Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijan Brkić:

'Sveti Leopold spojio je ljude, dao im utjehu i inspiraciju'

Milijan Brkić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.04.2016.
u 16:35

Kroz šest dana, vjernike je ponovno privukla i spojila vjera, pohodili su crkvu u Dubravi prepuni ufanja dodirnuti sarkofag te tako svecu prenijeli svoje nakane, kaže Milijan Brkić

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić odao je počast svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću, a i sam je danas sudjelovao na misi održanoj u zagrebačkoj Župi Leopolda Bogdana Mandića.

– U godini milosrđa Hrvatski narod svjedoči nizu znakovitih poruka pa je tako i jedna od poruka, izloženo neraspadnuto tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića u crkvi u zagrebačkoj Dubravi. Kroz šest dana, vjernike je ponovno privukla i spojila vjera, pohodili su crkvu u Dubravi prepuni ufanja dodirnuti sarkofag te tako svecu prenijeli svoje nakane. Umorni od turbulentne sadašnjosti Hrvati pokazuju kako je duh još uvijek jak, a vjera velika. Sv. Leopold danonoćno je slušao svoje vjernike te tako postao “apostolom ispovjedaonice”. Sada smo svi mi zajedno, svatko sa svojom molitvom i nakanom, pošli k svecu ispovjediti mu se i odati počast. Prepustiti svoje najdublje osjećaje čistoći svetca na vjersku katarzu – napisao je na svom Facebook profilu Milijan Brkić.

Neumorno slušajući svoje vjernike, dodao je, sveti je Leopold postao prijatelj svakoga čovjeka upravo zbog svoje blagosti, pronicao je u svako opterećeno srce s bremenom na duši. Neprestano zagovaravši zajedništvo i pomirenje do zadnjega se dana i na bolesničkoj postelji žrtvovao za svakog pojedinca koji mu se s povjerenjem obraćao.

– U svojoj skromnosti i poniznosti sv. Leopold djelovao je i i dalje djeluje - njegov sarkofag i spokojno lice spojili su ljude, dali su im utjehu i inspiraciju. Izmoreni od problema koji nas umaraju, na našim putevima, ponekad i posustanemo. Letargija nas obuzme i duši treba “duhovna okrjepa”. Brige, posao i obveze otuđuju nas jedne od drugih. Često se pitamo jesmo li sami i imamo li prijatelja koji će nas poslušati? Tko nas dovoljno voli te tko nas ima vremena i strpljenja spokojno slušati, ali i čuti vapaj naše duše i našeg srca? – zapitao se.

Istaknuo je kako nikada ne smijemo odustati, koliko god problema bilo na našem životnom putu jer svatko ima svoj put i djelo.

– Iako je njegovo poslanje i djelovanje bilo nešto drugačije, ali ipak javno, život sv. Leopolda treba biti motivacija i poruka te podsjetnik posebno onima čiji je posao javno djelovanje. Neka nam njegov život bude inspiracija da također postanemo „apostoli ispovjedaonice“ javno djelujući, ali i govoreći o problemima svakoga pojedinca koji nam je dao povjerenje – zaključuje Milijan Brkić. 

>> Vjernici nesmanjenim intenzitetom obilaze tijelo sv. Leopolda

Komentara 84

Avatar Bruno
Bruno
20:06 17.04.2016.

Htjeli su kmeri u Hrvatskoj hrvatima oduzeti pravo glasa , sad sline po portalima!

JA
jasnaherc777
18:05 17.04.2016.

Ma molim vas sve lipo ako je moguče bez vrjedanja bez obzira o kome se radi ako poštuješ svoje poštivat češ i tude.Svatko na ovom Svitu ima pravo na život i odabir vire koju želi a ovo je članak o Svecu a ne tko je i koliko krao a LJUDSKI JE GRIJEŠIT A LJUDSKI SE I POKAJAT A PRED BOGOM SMO SVI ISTI.Meni se osobno svida kako je Milijan ovo napisao.Poštovanje svima uz topli poz.

BA
bakulušić
18:54 17.04.2016.

Ovim borbenim ateistima koji, kao u nekoj novoj ofenzivi, tuku prljavim komentarima, treba reći da je tijelo sv. Leopolda izloženo puku na štovanje odmah pokraj velikog humka koji svojom visinom nadmašuje visinu crkvenog tornja. Ispod toga humka nalaze se kostii mnogih koje su,bez suda i presuda, pobili oni koji su "oslobodili" Zagreb. Tu zagrebačku Ovčaru još nitko nije istražio da bi pokazao do čega može dovesti mržnja.Da je to učinjeno, bilo bi manje ovakvih komentara i borbeni ateisti bi bili tiši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije