Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drski lopovi

Milanu Kučanu pokrali oluke dok je gledao televiziju

kučan
Nik Rovan/Zurnal24/PIXSELL
11.04.2013.
u 11:30

Bivšem slovenskom predsjedniku sa krova kuće odnijeli su bakrene oluke dok je bio u njoj sa suprugom Štefkom

Kradljivce metala nije omelo što je bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan kod kuće sa suprugom Štefkom, dok su mu sa krova kuće u ljubljanskom kvartu Murgle skidali bakrene oluke, prenose Slovenske novice. Kučan je sa suprugom gledao televiziju, a za to vrijeme ostao je bez svih oluka sa krova.

Kako pišu slovenske novine, situacija s krađama bakrenih dijelova slična je kao i u Hrvatskoj. Do velikog porasta krađa došlo je zbog krize i povećanja otkupne cijene bakra, pa gotovo više nitko ni ne obraća pažnju na tu vrstu kriminala. Ukradeni metalni dijelovi obično završavaju u obližnjoj Austriji i Italiji.

Krade se sve, od javnih do nadgrobnih spomenika. Na popisu ukradenih spomenika tako se nalaze kip plivača slovenskog kipara Francea Goršea, zatim teška brončana zvona belokranjske crkve, do statua narodnih heroja.

Ljubljanske Murgle slove kao rezidencijalni kvart, a od ove godine su postali meta kradljivaca. Sve je počelo krađom kanalizacijskih poklopaca, a čini se da su se sada lopovi toliko usavršili da mogu "obrstiti" kuću dok se njeni vlasnici nalaze unutar nje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije