Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.12.2015. u 07:28

Zoran Milanović i njegov dvor još nisu shvatili da su izgubili izbore. Još nije došao taj trenutak punog otrežnjenja

Zoran Milanović i njegov dvor još nisu shvatili da su izgubili izbore. Još nije došao taj trenutak punog otrežnjenja. Jer još nije formirana nova vlada i nije dobila potporu u Saboru. S obzirom na brojne senzacionalne preokrete u posljednjih nekoliko tjedana, još se nadaju čudu. "Bogu iz mašine", kako to kaže Milanović. No realistima u SDP-u jasno je da je sve to samo rika zvijeri netom ulovljene u kavez. Iako odbrojava svoje zadnje dane u Banskim dvorima, on nastavlja rigati vatru, stjeran u kut nastavlja gristi sve oko sebe. Kralj ili dvorska luda, pitanje je sad? Predizborna taktika "mi ili oni" stavljena na entu potenciju, kao da će sutra predsjednica reći "samo sam se šalila, uzimam mandat Oreškoviću i raspisujem nove izbore"! No, naravno, nisu to oni izbori koji njemu titraju pred očima. On sad spašava golu egzistenciju. Njemu je prvi cilj i dalje – preživjeti na čelu stranke, gradeći mit o sebi kao velikom vojskovođi koji je jedini u stanju suprotstaviti se "ustašofilu" Karamarku i njegovu norvalskom mandataru. Kad bi se bitka vodila samo riječima, možda bi i imao neke šanse, no (ne)djela govore više od riječi. Gle užasa i poniženja, porazio ga je čovjek koji jedva govori hrvatski, a iza njega smijulji se sam arhineprijatelj Tomislav Karamarko. Osveta je servirana vruća.

"Most je izabrao ići u većinu s kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom", bez ikakvih skrupula ovih dana ponavlja Milanović. On i njegovi pobočnici Maras i Opačić, svakim trenutkom svjesniji užasa da od sutra više nikome neće trebati, da ih nitko neće zaštititi od gnjeva razočaranih stranačkih drugova, nedostojanstveno ponavljaju da su prevareni, da su im izbori – ukradeni. Je li to onaj isti "dosljedni" Milanović i ona ista njegova kamarila koji su se tjednima uvijali kao jegulje kad su ih novinari pitali o koaliciji s Branimirom Glavašom? Onaj isti koji je nekidan potpisao dokument u kojem crno na bijelo stoji da je on, Zoran Milanović, spreman stvoriti zajedničku vladu upravo s tom ustašofilskom zločinačkom organizacijom? Pamćenje nacije jest kao u zlatne ribice, ali i ona pamti dulje od tri sekunde! Ta ako je u Saboru doista upravo stvorena proustaška prijeteća weimarska Hrvatska, onda ulazi u povijest da baš on, Zoran Milanović, nije bio odlučno protiv, već tek blijedo kukavički, prijetvorno – suzdržan.
Jedino Josip Leko nije mogao sam sebi pljunuti u lice takvim neglasom. No ima u SDP-u još racionalnih i politički osviještenih ljudi koji shvaćaju da Milanović, lažni libertarijanac, "reformirani kalvinist", ne može biti budućnost socijaldemokracije u Hrvata, da su njegove najave rušenja vlade u Saboru samo drčna prijetnja te da jedino što on može jest, kao i prije osam godina, čekati da HDZ ponovno pogriješi i da mu vlast opet sama padne u krilo. A to može bilo tko, za to im ne treba Milanović. Samo trebaju izaći iz ormara.*

Ključne riječi

Komentara 28

BK
B Kosa
11:21 31.12.2015.

ivane tako je. Milanovica je mnogo kostalo vrijedanje i izmisljanje nekakvog fasizma, on je kadar iz SDP A okupio u vladu koji nisu bili za taj psao, a neki i nisu bas ni volili hrvatsku previse

DU
Deleted user
08:27 31.12.2015.

Kakvi ormari, kakvi kandidati za predsjednika SDP-a! Sjetite se povijesti pa ćete vidjeti da je samo biologija učinila svoje (Tito, Račan), a onda dođu omladinci (Milanović), koje su ovi biologijom smjenjeni odgojili! i konzerviraju razvoj idućih desetljeća do svog biološkogg maksimuma! Najvažnije im je sačuvati svoju poziciju dok im ne stasaju sinovi i kćeri, a onda naglo krene mantra "na mladima svijet ostaje"! Narod, ko narod, ima svoj sitni interes, malo gricka i drži se mudro "ne bi se šteli mešati" sve dok im ne dogori do noktiju! Kako još nije dogorjelo do noktiju, mnogima, drugovi mogu mirno spavati! NIšta se kod drugova ne mijenja. Promijene se jedino vide u tipovima ličnosti. Tu se vide revolucionarne promjene! Tito kozer, Račan, dakako, neodlučan, Milanović bahat, a politčka "linija" ista!

DU
Deleted user
08:04 31.12.2015.

Bravo Hristic-u. Ovakav dobar komentar odavno nisam procitao. U sridu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije