Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET SLAO PLENKOVIĆU PRIJEDLOG

Milanović želi sjednicu VNS-a na temu radikalizacije, korone, Daytona, pravosuđa i tajnih službi

predsjednik RH Zoran Milanović
Foto: Boris Ščitar/Vecernji list/Pixsell
1/6
11.11.2020.
u 18:04

- S obzirom na brojnost i važnost tema, predlažem, ako se dogovorimo o održavanju sjednice, da je održimo u dva dijela u sljedeća dva tjedna, pri čemu sam spreman prilagoditi se Vašem rasporedu.

Predsjednik Republike Zoran Milanović još je jednom uputio prijedlog predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS).

– Sukladno zakonskom okviru, čl. 4. st. 3. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, jedino smo vi i ja – kao predsjednici Vlade i Republike – ovlašteni dogovoriti i sazvati sjednicu Vijeća nacionalne sigurnosti. Kao što i proizlazi iz ovog dopisa, a nastavno na moj dopis od 20. listopada, predlažem održavanje sjednice i od vas očekujem odgovor prihvaćate li prijedlog za održavanjem iste – stoji u prijedlogu koji je s Pantovčaka poslan premijeru.

U istom prijedlogu Milanović piše Plenkoviću i kako je on prema prije spomenutom zakonu taj koji sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost i predsjeda te kako je bio zato i slobodan predložiti i pitanja, odnosno teme o kojima bi raspravljali i odlučivali, a koja utječu na nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske.

Pa je tako Milanović kao prvu temu istaknuo radikalizaciju u hrvatskom društvu, a što je teza koju je prvi u javnost plasirao premijer Plenković nakon napada na Markovu trgu. Kao drugu temu Milanović je predložio pandemiju virusa COVID-19. Tema bi, prema predsjedniku, trebala biti i sustavno kršenje Daytonskog sporazuma na štetu hrvatskog naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine, potom funkcioniranje pravosudnog sustava Republike Hrvatske, posebice u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, a zadnja tema bile bi godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2021. godinu.

– Ako smatrate da bismo trebali raspraviti o još nekom pitanju, molim vas da to predložite kako bi rasprava bila što kvalitetnija. S obzirom na brojnost i važnost tema, predlažem, ako se dogovorimo o održavanju sjednice, da je održimo u dva dijela u sljedeća dva tjedna, pri čemu sam spreman prilagoditi se vašem rasporedu. Nakon vašeg odgovora na ovaj ponovljeni poziv, može se pristupiti i rješavanju tehničkih detalja oko održavanja same sjednice – stoji u prijedlogu predsjednika države premijeru.

Komentara 11

WA
walker
17:32 11.11.2020.

Na kraju nastave, Zoran je opet ostavio papirić Andreju ispod klupe, s nadom da će ga ovaj pronaći, pročitati i odgovoriti mu. Djeco, papirići se ne ostavljaju ispod klupe! Politički liliputanci.

Avatar ukurtapash
ukurtapash
19:48 11.11.2020.

zoran milanovic ce na vnsu traziti zatvor za nenada stazica na temu radikalizacije.

MU
Muzakus
17:42 11.11.2020.

Miki stavi jos, *reorganizacija i smanjivanje javne i drzavne uprave, *reforma zdravstva, *vizija HR u 2030 i mjere za ostvarenje *zakon o porijeklu imovine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije