Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susreo se s Hrvatima

Milanović u New Yorku: 'Kako je govorio prvi hrvatski predsjednik – mi smo mali, ali ne beznačajan narod...'

Zoran Milanović u New Yorku
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić
1/7
20.09.2023.
u 10:06

Kao i prethodnih dana u Kanadi, Milanović je i američkim Hrvatima poručio kako Hrvatska danas ne treba njihov novac, napominjući kako “ne želimo ni razmišljati da bi se ikad opet našli u situaciji da bi nam to bilo potrebno”.

Predsjednik Zoran Milanović obratit će se danas Općoj skupštini Ujedinjenih naroda koja je u utorak u New Yorku počela 78. zasjedanje. Milanović je sudjelovao na otvaranju opće rasprave Opće skupštine UN-a, a svoj boravak u New Yorku iskoristio je i za susret s Hrvatima koji žive u tom gradu, ali i drugim gradovima na istočnoj obali SAD-a.

“Svijet u kojemu živimo, pa i Europa, nije idealan. Vrlo često nam se kao uzor nameću stvari koje su loše, preživljeno i nisu nikad ni valjale. Zagovaram i zagovarat ću u nacionalnoj politici jedan blago sebičan pristup s obzirom da je Hrvatska mala zemlja, držeći se pri tome imperativa ljudskosti, ali prvenstveno vodeći računa o tome što je dobro za nas. Ne smijemo nasjedati na velike ideje i revolucionarne projekte, od toga nema ništa. I kako je govorio prvi hrvatski predsjednikmi smo mali, ali ne beznačajan narod, a velikim idejama neka se bave oni koji imaju vremena. Nama je dobro tamo gdje jesmo”, rekao je između ostalog predsjednik Milanović na prijemu za hrvatske iseljenike u New Yorku, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

VEZANI ČLANCI:

Kao i prethodnih dana u Kanadi, Milanović je i američkim Hrvatima poručio kako Hrvatska danas ne treba njihov novac, napominjući kako “ne želimo ni razmišljati da bi se ikad opet našli u situaciji da bi nam to bilo potrebno”.

Podsjećajući kako Hrvatskoj, osim njenih iseljenika, nitko nije pomagao i da je kroz sve prošla sama, predsjednik Milanović je zaključio: "Neprijatelje nemamo niti ih tražimo, imamo saveznike. Ali, Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja je sve morala ostvariti sama. I danas se držimo, Hrvatska ide naprijed".

Video: Milanović komentirao optužbe Grabar Kitarović o ruskom uplitanju u predsjedničke izbore

Komentara 2

DU
Deleted user
11:47 20.09.2023.

Zokan je najmanje 4svjetlosne godine daleko od naseg prvog Hrvatskog predsjednika.Ogromna je to razlika hehehe.🤠

PV
prcko.vita
16:17 20.09.2023.

Mi smo mali, a zahvaljujući ovakvim političarima biti ćemo još manji i sve manji do potpunog nestanka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije