Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor j. kosor

Milanović: Prošla vlada nije ni imala uspjeha, naši će tek doći

zoran Milanović,angela merkel
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
01.03.2012.
u 13:55

Jadranka Kosor optužila Milanovićevu vladu da živi na uspjesima njezine vlade.

Opis radnje već viđen – oporba napada Vladu – samo je mjesto radnje novo. Šefica oporbe Jadranka Kosor iskoristila je svoj i premijerov odvojeni ali istovremeni boravak u Bruxellesu da bi optužila Milanovićevu vladu kako živi na uspjesima njezine vlade. U Bruxellesu je u četvrtak počelo zasjedanje Europskog vijeća, u petak će 25 zemalja EU potpisati novi fiskalni pakt, a Kosor je Milanovićevoj vladi spočitnula upravo nekonzistentnost u tome – fiskalnoj disciplini.

– Drago mi je čuti da danas gospodin Milanović i gospodin Linić spominju Zakon o fiskalnoj odgovornosti kao nešto jako vrijedno. Podsjetit ću da ga je moja vlada uvela, a da današnji vladajući nisu htjeli dati potporu tom zakonu. Hrvatska danas drži svoj rejting upravo zahvaljujući činjenici da smo završili pregovore, potpisali ugovor s EU i donijeli Zakon o fiskalnoj odgovornosti – rekla je J. Kosor, koja je u Bruxelles došla na skup Europske pučke stranke.

Premijer Milanović vrlo je kratko komentirao njezinu izjavu.

– Uspjeha te vlade nije bilo, a naši uspjesi tek trebaju doći – rekao je.

Premijer Milanović sudjeluje u radu Europskog vijeća koji je počeo radnom večerom, tijekom koje je na dnevnom redu bila i odluka o davanju statusa zemlje kandidata Srbiji.

– Nama je u interesu da Srbija što prije započne taj proces i da ga u razumnom roku završi – rekao je Milanović. Danas će 25 zemalja potpisati fiskalni pakt kojim će se obvezati na ograničavanje deficita i javnog duga.

– To je potpuno nova stvar. Trošit će se kontrolirano, a onda će samo najsposobniji moći osigurati rast i investicije. Mi vjerujemo da je Hrvatska jedna od takvih država – rekao je Milanović.

Komentara 289

OB
-obrisani-
21:32 01.03.2012.

\" imat će nejveči mogući uspjeh.\" I to u MOGUĆEM najkraćem roku uz MOGUĆE najmanje žrtve. :-)))))

SN
snjezni
22:54 01.03.2012.

Hrvatski premijer Zoran Milanović, koji se nalazi na samitu šefova država ili vlada zemalja članica EU, izjavio je da veruje da će Srbija dobiti status.

Avatar Bjeda
Bjeda
15:52 01.03.2012.

Zato mi preživljavamo već 20 godina....Hvala Jaco ....hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije