Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogreška ili?

Milanović položio vijenac na Tuđmanov grob, ne i na Račanov

polaganje vijenaca
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
25.06.2013.
u 10:17

Vijenac bivšem predsjedniku SDP-a položili su predsjednik RH Josipović i predsjednik Sabora Leko

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanovic nije položio vijenac na grob svog prethodnika Ivice Račana u sklopu protokola na zagrebačkom Mirogoju povodom Dana državnosti. Vijence je, zajedno s predsjednikom RH Ivom Josipovićem i predsjednikom Sabora Josipom Lekom prethodno položio kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zida boli, Grobnice narodnih heroja, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Da se događa nešto neuobičajeno bilo je jasno nakon polaganja vijenca kod Grobnice narodnih heroja. Naime, prema protokolu je državni vrh trebao krenuti na Račanov grob, koji je udaljen nekoliko desetaka metara, no umjesto toga otišli su drugu stranu i vijenac položili kod Središnjeg križa, a zatim i na Tuđmanov grob. Neslužbeno se moglo čuti da će na Račanov grob doći nakon što polože vijenac kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, no na grob dugogodišnjeg predsjednika svoje stranke Josipović i Leko došli su bez Milanovića.

Predsjednici države i Sabora vijenac su položili, također bez nazočnosti premijera, i na grob bivšeg predsjednika Sabora Borisa Šprema.

Kako su nam objasnili u Vladi, premijer se imao namjeru vratiti na grob svog prethodnika no imao je već otprije dogovorenih obaveza u Vladi, tako da je morao otići odmah nakon polaganja vijenaca na Krematoriju.

 >>Premijer Milanović ponovno neće doći na misu za domovinu?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije