Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZABRAT ĆE NEKOG LOJALNOG'

Milanović o Banožiću: 'Oni koji govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno bolesni su ljudi'

Trogir: Zoran Milanović nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira dao je izjavu za medije
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
13.11.2023.
u 12:50

Zoran Milanović navodi kako bi novi ministar obrane trebao biti obrazovan i aktivno predstavljati Hrvatsku u svijetu. Potencijalne kandidate nije danas htio komentirati

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Trogira u povodu obilježavanja Dana Grada i zaštitnika grada Svetog Ivana Trogirskog. Nakon obilježavanja, Milanović se obratio medijima i komentirao aktualne teme. Uvodno se osvrnuo na izbor novog ministra obrane

"To je odluka premijera. To će biti netko tko je njemu lojalan. Ja na to nemam utjecaja", kaže Milanović. "Bilo bi dobro da mu taj ili ta odmah skrene pažnju na to da dvije godine nije bilo sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Zato jer on to ne želi, to bi se trebalo dogoditi", dodao je. 

Milanović je, također, kazao kako bi novi ministar trebao "normalno komunicirati" s njegovim savjetnicima. "Ja s ministrom i imam i nemam mnogo dodirnih točaka. Mi nismo ista razina", ističe. 

VEZANI ČLANCI:

"Ministar obrane, to je vrlo vidljiv i zahtjevan posao. To je politički posao, treba bit netko jako odan šefu, posebno u HDZ-u", kaže Milanović. Uz to, navodi kako bi novi ministar trebao biti obrazovan i aktivno predstavljati Hrvatsku u svijetu. Potencijalne kandidate nije danas htio komentirati. 

Mario Banožić je, kaže Milanović, otišao s pozicije "u groznim okolnostima"

"U ovom groznom slučaju je, nažalost, sve jasno. Jasno je tko je kriv. Gospodin Šarić, čijoj obitelji izražavam sućut, nije se moglo dogoditi da on ostane živ. Čovjek je ostao bez života, djeca bez oca i supruga bez muža. Ali tu nema dvojbe tko je bio na strani na kojoj nije smio biti. Gospodin Banožić bio je tamo gdje nije smio biti", ističe te dodaje: "Ne želim mu ništa loše, mislim da mu je već dovoljno loše". 

VIDEO Policijski očevid na mjestu nesreće u kojoj je sudjelovao ministar Banožić

"Oni koji javno govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno, to su bolesni ljudi. Nije mu došlo kao naručeno, ispada da netko treba poginuti da smijeni ministra", ističe. 

Milanović je potvrdio kako će u subotu biti u Vukovaru. "Ne vidim zašto ne bih išao, nadam se da će se strasti smiriti i da će biti onako kako bi trebalo biti, mirno i tiho", tvrdi. 

Dotaknuo se i sigurnosnih pitanja te naveo: "Krvavo smo platili, posebno neki ljudi u Hrvatskoj, ovo što imamo. Nikome nismo dužni. Moramo voditi računa, ne samo o svojoj sigurnosti nego o moralu i gardu. O svojoj reputaciji. Da ne hodaš po ulici podignutog nosa, ali uspravnog čela – da". 

VIDEO Plenković: 'Danas popodne razriješio sam ministra Banožića s dužnosti'

Komentara 24

PA
pax5
13:18 13.11.2023.

Svi smo mi za volanom,zato ponizno,ne daj Bože nikome.

DA
damascus
14:24 13.11.2023.

MIlanović nema posla, to je jasno kao dan pa svaki dan komentira sve i sva, ponajviše one koji imaju posla i rade.

LO
Lokislav
13:19 13.11.2023.

Novi ministar obrane bi trebao biti kao Milanović, obrazovan i aktivno predstavljati Hrvatsku u RS, Albaniji i Mađarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije