Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO JE NEZAMISLIVO'

Milanović o neredima: Policija je trebala biti pripremljenija. Kako su došli u situaciju da pucaju vatrenim oružjem?

Zagreb: Zoran Milanović održao konferenciju za medije nakon dodjele odlikovanja
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
24.05.2022.
u 13:50

– Vlada mora urgirati. Kad se Vlada odluči i popije tabletu za hrabrost, onda će se i Torcida i ostali klubovi prema tome drukčije postaviti – kazao je

Predsjednik Zoran Milanović danas je uručio odlikovanja Red Danice hrvatske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi. 

U izjavama za medije osvrnuo se na BiH, Plenkovića i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, a dotaknuo se i nereda koji su izbili između navijača Torcide i policije proteklog vikenda u Desincu. 

– Ja sam hajdukovac pa sam malo subjektivan, ali sam prije svega predsjednik. Prvo, stadioni moraju biti mjesta zabave i mira. Vlada mora urgirati. Kad se Vlada odluči i popije tabletu za hrabrost, onda će se i Torcida i ostali klubovi prema tome drukčije postaviti. Stadioni nisu mjesta remećenja mira. Ako imaš takvu energiju, idi treniraj boks. Policija je trebala biti pripremljenija. Kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem? Postoje gumeni meci – kazao je.

Milanović smatra da je pucnjava policije na ljude nezamisliva

– Ranjena su dva čovjeka, a mogli su biti mrtvi na licu mjesta. Ja sam vlasti dao podršku bezbroj puta. Kukavice, sjednite i nemojte pozivati na dijalog između Dinama i Hajduka, vi ste ti koji provode red, a izbore ćete u Splitu ionako izgubiti jer oni ne glasaju za papke. Morat ćete se nekome zamjeriti, i ja se zamjeram švedskim fašistima koji nam prijete da će nam uskratiti novac. Ne treba nama taj novac – kazao je. 

– Pobjeđivali su puno veće klubove. Pola Zagreba su Dalmatinci i Hercegovci, i ja jedan od njih. Jedini sam u razredu bio Hajdukovac. Vidjet ću hoću li ići na finale kupa, ne znam što ću tamo u ovoj klimi. Zvali su me iz Hajduka, ali i iz Dinama na proslavu titule, no bio sam u Ženevi. Bio bih došao – zaključio je Milanović. 

Podsjetimo, u subotu su nakon derbija Dinama i Hajduka na odmorištu Desinec izbili neredi između policije i navijača Torcide. U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca te 14 osumnjičenika, a četiri navijača propucana su kada je policija upotrijebila vatreno oružje. Policija je privela 42 osumnjičenika, a velikogorički Županijski sud za sve je privedene odredio jednomjesečni istražni zatvor. 

>> VIDEO Stotine torcidaša na autocesti napalo policiju koja je uzvratila vatrenim oružjem

Komentara 23

TI
timon4
13:10 24.05.2022.

Koliko je mrtvih moglo biti zbog blokade svih traka na autoputu.

DI
dino85
13:17 24.05.2022.

Može li barem u ovakovim situacijama bez polarizacije, kada vrpa huligana napada državnu instituciju. Ma čije si ti zemlje predsjednik.

DU
Deleted user
13:32 24.05.2022.

kako su dosli do pucanja? paaaaaa par stotina tvojih istomisljenika je napalo 16 policajaca, sta su trebali ovi - otic na ribu u slovenskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije