Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Milanović o Crkvi: Svi moraju poštovati hrvatske zakone

\'05.10.2010., Iblerov trg, Zagreb - Zoran Milanovic, predsjednik SDP-a.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
22.03.2012.
u 12:33

Izjava mons. Želimira Puljića da je Crkva iznad zakona naljutila je članove Građanske akcije koji traže reakciju Vlade

Nakon što su četvrtak ujutro prosvjedovali ispred Hrvatske biskupske konferencije, članovi Građanske akcije okupili su se na Markovu trgu, ispred zgrade Vlade, te traže reakciju odgovornih na izjavu monsinjora Želimira Puljića da je Crkva iznad zakona.

Kako prenosi T-portal, prosvjednici su dočekali i premijera Zorana Milanovića.

– Svi moraju poštovati hrvatske zakone – kratko je i ne odveć glasno dobacio premijer prije ulaska u automobil.

Prosvjednici su ogorčeni, kako sami kažu, Vladinim ''guranjem glave u pijesak''. Nisu zadovoljni jer nema reakcije na izjavu pa ispada da nitko nije odgovoran za pedofiliju.

– Zakone ne priznajete, novac uzimate, pedofile štitite, krpelji jedni – pisalo je na jednom od transparenata, dok su drugim natpisom tvrdili da Crkva zlostavlja, a Vlada RH ignorira.

Ako se Vlada danas ne očituje, članovi Građanske akcije spremni su prosvjedovati i u petak.

Komentara 132

SH
sherlock
12:50 22.03.2012.

baš me zanima ko im je platio da prosvjeduju... građanska akcija dobiva novce iz proračuna zagreba, crkva isto iz proračuna.. ako misle ukinuti davanje novaca crkvi neka ukinu i davanje novaca njima... zašto se nisu sjetili prosvjedovati protiv povećanja cijena svakog dreka? već mi polako te manjine koje stalno prosvjeduju idu na živce.. i da, pedofilima treba odrezati k...ac da više ne mogu nikoga zlostavljati - al me zanima zar stvarno u cijeloj državi nigdje nema nikakvih pedofila nego samo u crkvi jer novine pišu samo i isključivo o pedofiliji u crkvi (znači da toga u školama, i ostalim institucijama nema)

MA
Maroje2312
13:39 22.03.2012.

Te kojekakve udruge pod hitno treba prestati financirati iz državnog proračuna, jer te skupine čine neradnici koji hoće kruha bez motike. Na crkvu udaraju svom silinom, a zagovaraju kojekakve nastranosti.Fuj...

SE
serđo
12:48 22.03.2012.

jesu li ti građani protestirali kad je vlada omogućila da im se djeca lakše drogiraju? sigurno nisu, jer bit će lakše i za njih, hi hi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije