Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA HUP-A

Milanović: Nije u redu reći 'ukida se prirez' preko noći, pa se ti braco snađi

Zagreb: Održana je konferencija Dan poduzetnika u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
22.05.2023.
u 15:04

Predsjednik Milanović je govorio i o kritikama zbog povećanja naknade transporta energije

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na konferenciji „Dan poduzetnika“ u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održanoj u Zagrebu.

Govoreći o ekonomiji i poduzetništvu u zadnjih 30 godina pa do danas, predsjednik Milanović je rekao kako se moraju razbiti neke zablude. "Uvijek je lakše prihvatiti novu ideju nego se odreći i otarasiti stare pogotovo, ako je riječ o lošoj navici. Ljudi, narodi, države i ekonomije žive po navikama, a mi smo se na neke stvari navikli. Mi smo uslužna ekonomija koja se odrekla klasične proizvodnje s obzirom da je ima sve manje u Hrvatskoj. Međutim, mi smo i dalje na začelju u utrci za što veći profit. Ako se nešto ne promijeni ostat ćemo osuđeni na prosječnost i male profite jer su uloge odavno podijeljene u ovoj igri“, naglasio je.

U tom kontekstu, Predsjednik je pričao i o konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, te je pritom naglasio kako je ono u nekim aspektima profitabilno, međutim, godinama se ništa bitno nije mijenjalo što se tiče strateških pomaka u odnosu na konkurenciju, a “ljudi, nacije i države se vole uspoređivati s drugima, posebno sa susjedima“.

Također je spomenuo europske fondove kao alat za napredovanje i smanjenje zaostajanja , pri čemu je pojasnio kako su “oni svrha našeg postojanja i pristupanja Europskoj uniji jer mi kao mala ekonomija, mala država i mala sila ne sudjelujemo u drugim stvarima. Međutim, mi ih i dalje ne koristimo dovoljno“ kazao je.

Predsjednik Milanović je govorio i o kritikama zbog povećanja naknade transporta energije. "Mi gledamo svoje državne interese. Sve što se događa u području energije je politika i tu nema klasične ponude i potražnje“, rekao je predsjednik Milanović i dodao kako je i kupovina INE od strane mađarskih vlasti bila politički čin. "Njihove vlasti to štite političkim sredstvima, kao što su manevrom svog pravosudnog sustava spriječili izručenje Hernádia kojeg naše pravosuđe potražuje. Država je svrha i smisao sama sebi te je ona najviši cilj, posebno ona koja je nastala u ratu kao naša. Državu se štiti svim sredstvima kao najveću vrijednost“, poručio je.

POVEZANI ČLANCI:

Predsjednik Milanović komentirao je i najavljenu poreznu reformu. "Ova mjera s ukidanjem prireza. OK. U redu. Preko noći. Preko plota, tek tako. Ukida se prirez. Reći ukida se prirez. Pa se ti braco snađi s ne znam, milijardu kuna u Zagrebu ili ne znam koliko u Rijeci i Splitu. To sa stajališta neke sportske etike nije fair play", kazao je Milanović. "Mjera ukidanja prireza preko noći nije u redu, a da ne govorimo o mogućim političkim motivima“ zaključio je. 

Uz predsjednika Milanovića sudjelovao je i posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Komentara 5

BA
bacenheider
15:29 22.05.2023.

Kako je sad pametan,a kad je bio na vlasti javni dug podignuo sa 63 posto na 87 posto,plate za cijeli mandat povisio tri posto mirovine par posto.Ekonomski unistavao drzavu i sad bi bio zakrpa svemu.

BJ
bjmaro
15:51 22.05.2023.

Volim ove braceke koji nemaju veze o ekonomiji . Zivjeli uhljebi

Avatar Barba
Barba
17:05 22.05.2023.

Jako argumentirano s njegove strane: "pa se ti brate snađi" argument.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije