Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Gdje je ventil?'

Milanović napustio sjednicu: 'Imao sam nezgodu u stanu!'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
11.07.2013.
u 11:00

– Dajem stanku od 3 minute da se svatko podsjeti gdje mu je centralni ventil u stanu – kazao je Milanović

Premijer Zoran Milanović današnju je sjednicu vodio prvih nekoliko točaka, nakon čega je izašao iz dvorane, a u vođenju ga je zamijenio potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Milanović se vratio nakon nekih pola sata i ponovno preuzeo svoju dužnost.

– Otišao sam sa sjednice Vlade jer sam imao nezgodu u stanu i morao sam otići i obaviti telefonski razgovor. Čini se da je sad sve u redu – rekao je Milanović. Dodao je da potpredsjednici Vlade postoje kako bi ga zamijenili u ovakvim situacijama. Na kraju sjednice premijer Milanović je dijelom otkrio u čemu je bio problem u njegovu domu.

– Dajem stanku od 3 minute da se svatko podsjeti gdje mu je centralni ventil u stanu – kazao je na Milanović.

U Hrvatskoj više od tisuću zadruga

Ministar Gordan Maras na početku je sjednice u predstavljanju nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zadrugama kazao da u ovom trenutku u Hrvatskoj imamo više od tisuću zadruga u kojima radi više od 20 tisuća ljudi.

– To je malo i to se treba promijeniti – rekao je Maras te predstavio promjene kojima to pokušava postići.

– Pokušavamo postaviti regulativu kako bi bila stimulativnija da održimo zadrugarstvo u Hrvatskoj koja ima tradiciju od 140 godina – rekao je Maras i posebno istaknuo zadrugarstvo u braniteljskoj populaciji.

Povećan temeljni kapital Croatia Airlinesa

Siniša Hajdaš Dončić je predstavio prijedlog odluke o davanju suglasnosti za povećanje temeljnog kapitala Croatia Airlinesa d.d. pretvaranjem potraživanja s osnova plaćenog jamstva te kazao da je ovo dokapitalizacija u drugoj tranši od 79 milijuna kuna.

– To je s ciljem opstanka hrvatskog zračnog prijevoza – rekao je Hajdaš Dončić.

Ministar Ivan Vrdoljak predstavio je prijedlog odluke o određivanju tijela u kojem će se osnovati Kontaktna točka za proizvode.

– Predlažemo da se u Hrvatskom zavodu za norme ustroji hrvatska kontaktna točka za proizvode – rekao je Vrdoljak.

Ministar Orsat Miljenić predložio je da se prihvati poslovnik pučkog pravobranitelja.

Zoran Pičuljan, zamjenik Ministra uprave, izvijestio je da su sve odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2012. godinu bile zakonite te je Vlada dala pozitivno mišljenje Saboru na tu točku.

Vlada je dala koncesiju i za osnivanje Slobodne zone Luka Rijeka – Škrljevo. Raspisali su i natječaj za davanje koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma u uvali Luke u Tisnom.

Povećali plaće u tri agencije

Ministri su dali suglasnost i da se Lučka uprava Zadar zaduži u OTP banci radi financiranja projekta "Nova luka Zadar". Zamjenik ministra financija Boris Lalovac je kazao da rukometni klub Podravka ima dug od 2,8 milijuna kuna koji je država prebacila na Grad Koprivnicu.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić je kazao da su od ostalih agencija izdvojili neke te su povećali plaće ravnatelja i zamjenika ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te plaći predsjednika Uprave, zamjenika predsjednika Uprave i članova Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije zbog njihove važnosti. – Čelni ljudi mogu imati plaće do najviše plaće zamjenika ministra – rekao je Grčić.

Grčić je predstavio prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Memoranduma o razumijevanju između Europske unije i Republike Hrvatske o uvjetima sudjelovanja Republike Hrvatske u Programima Unije za 2013. godinu. – Ovom inicijativom treba se utvrditi doprinos Hrvatske kroz članarinu u EU – rekao je Grčić i dodao da je članarina za šest mjeseci 2013. godine 111,4 milijuna kuna.

>>Ostojić kao 
hrvatski Putin: Drži policiju, 'obavještajce' i Vladu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije