Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Milanović napao Karamarka: To je jezik iz 1945. koji za nas ne postoji!

vlada (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
20.06.2012.
u 11:38

Na početku sjednice Vlade Zoran Milanović obrušio se na nedavne izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Zoran Milanović obrušio se na nedavne izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka te rekao kako je ova vlast narodna "zato što je dobila povjerenje hrvatskog političkog naroda i građana".

– Ovo spominjem zato što već danima gledamo kulminaciju, igranje vatrom i nazivanje naše vlasti nenarodnom vlasti. Nikad u proteklih deset ili pet godina, koliko sam u politici, nisam političku konkurenciju koja je pobijedila na izborima tijesno nazivao nenarodnom vlasti. Nije to činio nitko od nas. To jezik iz '45., '46. i '48. godine. Ovo je pitanje kulture duha u Hrvatskoj. Ne moramo se voljeti, ne moramo imati isti pogled na svijet, na brak, na pitanje života i smrti, na vjeru, ali valjda imamo isti pogled na Hrvatsku – zaključio je predsjednik Vlade.

Karamarko: Vlada nije napravila ništa korisno za ovaj narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na istup premijera Zorana Milanovića.

– Nenarodna vlast termin je koji se povremeno koristi. I ovo je jedna od takvih prilika. U šest mjeseci nisu napravili ništa korisno za ovaj narod. Dapače, kroz neke svoje poteze narod su samo iziritirali. A ako gospodina moja izjava podsjeća na neka prošla vremena, ja mislim da on najbolje razumije terminologiju tih vremena – komentirao je Karamarko. Novinare je zanimalo je li primjereno, čak i figurativno, neku vlast koju je izabrao narod nazivati nenarodnom, Karamarko je odgovorio kako se taj termin može koristiti figurativno, pogotovo kad se vidi da neka vlast ništa nije napravila da bi zemlja izašla iz krize u kojoj se nalazimo.

Država prodaje udio u HPB-u

Vlada je danas odlučila raspisati natječaj za savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke (HPB). Ministar financija Slavko Linić rekao je da Vlada želi prodati 51,46 posto banke koja je u vlasništvu države, ali želi i odgovarajuću dokapitalizaciju. Iz Vlade poručuju da se sav pribavljeni novac neće nenamjenski trošiti, nego će se usmjeriti u HBOR, odnosno uložit će se u gospodarstvo.

Vlada je na današnjoj sjednici također izmijenila Zakon, koji je donijela vlada Jadranke Kosor, o posebnim porezima na automobile, plovila i zrakoplove. Vlada je iz tog zakona izbacila samo porez na brodove i jahte. Ministar Linić kaže da je jedan od razloga taj što je taj porez prošle godine donio tek 4,2 milijuna kuna i imao je negativnih efekata jer se donošenjem toga zakona nije razmišljalo o malim hrvatskim brodogradilištima kojima je nanesena velika šteta. U malim brodogradilištima zaposleno je 2500 ljudi koji za sebe vežu još 4500 kooperanata. 

Ukida se tzv. SMS-porez

Vlada je također donijela odluku da od 1. srpnja prestaje važiti poseban tzv. SMS-porez (6 posto) koji je Vlada uvela teleoperatorima zbog nezadovoljstva njihovim ulaganjem. Ističu da se zakon ukida jer su od teleoperatora dobili garancije njihovih investicija i planova ulaganja kao i usklađivanje tarifa s onima u EU.

Komentara 604

KT
Karika Tura
15:00 20.06.2012.

Recite vi meni kada je na "ovim našim prostorima" narod imao ikakva prava i pravo na glas akamoli odluku? NIKAD, pa ni sad

OB
-obrisani-
15:30 20.06.2012.

Malamlak popusi mi kurcinu onako usput, majmune!

OB
-obrisani-
12:54 20.06.2012.

Šta je ostalo od silnih obećanja, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije