Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh sindikata

Milanović: Izigrano je 717.000 građana, Vlada je sebi kupila mir

\'13.06.2010., Zagareb - Predsjednik SDP-a Zoran Milanovic sa suradnicima potpisao je zahtjev za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu. Zoran Milanovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
24.11.2010.
u 15:27

- Vlada je sebi kupila vrijeme i mir iako bi o njenom miru najmanje trebalo voditi računa, smatra Zoran Milanović

- HDZ se očito sprema za opoziciju. Nakon što se nogama i rukama protivio promjeni broja potrebnih potpisa za referendum, odjednom je pristao da to bude 200 umjesto 430 tisuća potpisa. Očito u opoziciju žele ući s labavim sustavom raspisivanja referenduma, jer upravo referendum vide kao sredstvo svoje političke borbe kada budu opozicijska stranka, izjavio je danas Zoran Milanović, predsjednik SDP-a.

Milanović čestita sindikatima jer su na jednoj "možda ne sindikalnoj, ali važnoj političkoj temi pritiskom postigli uspjeh", ali smatra da je nekorektno raspisivati referendum - s pitanjima o ulasku u EU i broju potpisa za referendum - mjesec ili dva prije parlamentarnih izbora.

- Referendum je najavljen tek za deset mjeseci, što znači u drugoj polovici 2011. godine, a to znači neposredno prije parlamentarnih izbora. Takav će referendum biti previše obilježen izbornom retorikom - kaže Milanović. On smatra da je 717 tisuća građana ipak izigrano, Vlada je sebi kupila vrijeme i mir iako bi o "njenom miru najmanje trebalo voditi računa".

- Nemamo referendum o ZOR-u, ali imamo potpuno novi referendum s novim pitanjima. Sindikati su postigli uspjeh, ali sve ovo ipak više govori o Vladi i HDZ-u, kaže Milanović i podvlači da dogovor sindikata s Vladom ne znači da će doći do udaljavanja između sindikata i SDP-a.

- Zanimljivo je da će se - ako građani prihvate inicijativu o smanjenju broja potpisa potrebnih za referendum - to biti primijenjeno tek nakon parlamentarnih izbora. Kao što će i Zakon o fiskalnoj odgovornosti, koji smo mi predlagali prije godinu dana, biti aktualan tek nakon izbora. Očekuje da će u sljedećim mjesecima dobiti i zakone po kojima su svi državni tajnici profesionalci, a ne političke osobe, a svi direktori javnih poduzeća ljudi od struke i znanja, a ne prijatelji, najavio je Milanović.

Njemu je zanimljiva i USKOK-ova izjava da ne istražuju niti jednu političku stranku.

- To može dovesti do propadanja dokaza. I to što bivša šefica računovodstva HDZ-a tek sada govori u USKOK-u, što je sigurno prekasno, jer je trebala govoriti prije dvije godine, govori da dokazi propadaju - kaže Milanović.

Komentara 114

BE
beravi
16:31 24.11.2010.

darko 9 jel to pippo9??? kradeze trolovi...

PI
Pippo9
16:31 24.11.2010.

Nisu izigrani građani već je ispunjena njihova volja.Milanović opet pokazuje svoju glupost i nesposobnost

DO
doktorica
10:08 25.11.2010.

Samo puno priča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije