Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otpor gradonačelnika

Milan Bandić ne priznaje Ustavni sud

bandić
19.03.2010.
u 15:54

Iako je Ustavni sud ne priznaje kao Skupštinu, Bandić je Milana Trbojevića imenovao prokuristom za financije u Zagrebačkom holdingu.

Iako mu je omiljena krilatica da je legalist koji poštuje zakone i poziva institucije pravne države da rade svoj posao, gradonačelnik Milan Bandić ne priznaje Ustavni sud. Ignorirajući odluku ustavnih sudaca da je jedanaesteročlana Skupština Zagrebačkog holdinga zakonita, Bandić i dalje inzistira na tome da je jedini član Skupštine te tvrtke te je danas imenovao Milana Trbojevića, koji je jučer dao ostavku na mjesto direktora podružnice Vladimir Nazor, prokuristom za financije. U Holdingu Bandićeva odluka nije izazvala brigu jer nije pravno utemeljena.

- Predsjednik uprave Ivo Čović o ovome će u ponedjeljak obavijestiti upravu, Nadzorni odbor i Skupštinu - kazao je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga. Milan Trbojević najavljuje da će u ponedjeljak ili utorak doći na novi posao. Nije želio odgovoriti zašto je dao ostavku na mjesto direktora podružnice Vladimir Nazor, a istodobno je ostao na čelu tvrtke Zagreb Centrum koju je Holding osnovao da upravlja nekretninama.

- Ne mogu govoriti zašto sam otišao prije nego to kažem ljudima iz Holdinga. Moja zadaća prokurista za financije je konsolidiranje Holdinga i bolje uspostavljanje odnosa s bankama i financijskim institucijama - kazao je Trbojević. Nije želio komentirati nelegalni dolazak na funkciju jer "nije pravnik".

- Znam da me gradonačelnik imenovao, a ja sam to prihvatio - kazao je Trbojević.

Komentara 30

JU
Jurek
17:18 19.03.2010.

Kako to da tek SAD USTAVNI SUD donosi odluke. ŠTAJ JE RADIO OVIH GODINA ??????????????????????

JU
Jurek
17:16 19.03.2010.

Bandić je na vlast došao glasovima penzionera kojima je odgovaralo da imaju besplatan prijevoz. Ostali su si sami krivi što nisu htjeli ići na izbore. Da nije njegovih egzibicija sa predsjedničkom kampanjom i danas bi bio zabetoniran u svom položaju do sljedećih izbora, a možda i nakon njih.

OB
-obrisani-
22:24 19.03.2010.

Nebih ga ni ja priznavao jer je sve korupirano A sta se tice Bandice vidi se njegovim ponasanjem da nepriznaje ni sud USKOK oliciju nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije