Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 godina 72. bojne

Mihael Budimir: Kažu da je Lora bila mučilište, a od toga ništa

20. godišnjica 72. bojne (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
10.12.2011.
u 14:18

Prema vama imam respekt, kojeg gaje svi koji imaju srce i dušu, jer ste nam sve dali, kazao je splitski gradonačelnik

– Međunarodni komitet za ljudska prava našu je postrojbu ocijenio kao najbolju prema postupanju sa zarobljenicima, odlikovani smo svim odličjima koji postoje u ovoj državi, a 12 naših suboraca je optuženo za ratne zločine. Kažu da je Lora bila kazamat i mučilište, a od toga ništa. Vrijeme će pokazati da neke presude nisu trebale biti onakve kakve jesu – rekao je Mihael Budimir, ratni zapovjednik 72. bojne Vojne policije koja je danas u domu Hrvatske vojske u Lori obilježila dvadesetu obljetnicu ustrojstva.

Gosti i uzvanici, među kojima je bio i Ante Kotromanović, osobito su srdačnim i dugotrajnim pljeskom pozdravili spominjanje generala Ante Gotovine i Mladena Markača, kao i ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

- Prema vama imam respekt, kojeg gaje svi koji imaju srce i dušu, jer ste nam sve dali. Zato se prema svakom branitelju treba odnositi ne s poštovanjem, već sa strahopoštovanjem – obratio im se i splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Komentara 23

BV
bvalen16
15:24 10.12.2011.

Ovom ratnom profiteru treba zabranit\' da spominje branitelje.....glumi katolika i domoljuba a prepakiravao je i prodavao humanitarnu pomoć,vjerovatno se mnogi sječaju šećera itd.koji je bio pakovan u obične papirne kese....e tako je Kerum došao do prvog miliona...a glupaci ga opet biraju...čudan smo mi narod...jako čudan

OB
-obrisani-
15:56 10.12.2011.

Sto rade ovi sa motorima? Zasto strogi pogledi? Kakva je to rijec \"strahopostovanje\"? Zasto strahopostovanje,...koga?

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
19:52 10.12.2011.

Chicago os ti da sišeš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije