Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remont zrakoplova

MiG-ovi idu u Odesu, 
a Aerostar priprema žalbu zbog propusta

MIG 21
Davor Javorović/PIXSELL
10.06.2013.
u 14:49

Ministar Kotromanović odlučio se za 35 mil. kuna jeftinije Ukrajince unatoč napisima koji su tu ponudu dovodili u sumnju

Nakon više od godinu dana dramatičnog natezanja oko odabira mjesta remonta MiG-ova 21 HRZ-a, u MORH-u su “prelomili” – za izvođača je odabrana ukrajinska državna kompanija “UKRSPECEXPORT”, navode u svom priopćenju. I objašnjavaju da je ta odluka o remontu sedam i nabavi MiG-ova usvojena nakon ocjene ovlaštenog povjerenstva MORH-a da je “ukrajinska ponuda povoljnija”. Svi elementi izvršenja postupka nabave – uvjeti, rokovi i sl. bit će definirani ugovorom, kaže se.

Odluka o odabiru Ukrajinaca nije iznenađenje jer su u odnosu na ponudu rumunjskog Aerostara bili znatno jeftiniji, ponudili su da će posao odraditi za 13,9 mil. eura, dok su Rumunji tražili 18,6 mil. eura. Ministar Ante Kotromanović i šef nabave Branko Pribolšan očito su u prvi plan stavili tu veliku razliku u cijeni premda su mediji stalno upozoravali na cijeli niz nelogičnosti u ponudi iz Odese.

Tijekom postupka u MORH-u je smijenjena nekolicina članova povjerenstva zbog pogodovanja. Nakon napisa da je riječ i o MiG-ovima oko čijeg se vlasništva spore Ukrajina i Jemen, MORH je zatražio dodatna jamstva iz Ukrajine, koja preuzima svu odgovornost ako se aktivira taj spor. Rumunjski Aerostar će sada u zakonskom roku od 10 dana uložiti žalbu zbog znatnih propusta, a tražit će da nitko ne dira elektroničku opremu zaštićenu certifikatima krajnjeg korisnika i ugrađenu prije 10 godina kada je obavljen remont u Rumunjskoj.

Tako, čini se, i nakon što je donesena odluka, o remontu naših MiG-ova u Odesi još bi se moglo govoriti.

>>Remont MiG-ova: Ukrajinci podmeću i svom veleposlaniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije