Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'neće u vladu'

Milanović o Stipi Gabriću: On ne bi mogao biti u SDP-u

Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
01.08.2016.
u 20:45

Milanović je najavio i povećanje neoporezivog dijela plaće dok, kako kaže, kod druge strane ne vidi ništa.

Populistička obećanja da će od sutra sve biti bolje nikad nismo davali, mi ne dajemo nerealna obećanja, izjavio je Zoran Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV.

On je, odgovarajući na pitanje kako poboljšati status 328 tisuća blokiranih građana, rekao da bi taj problem riješili novim radnim mjestima, rasterećenjem cijene rada i rasterećenjem poduzetnika. Kazao je i kako ne govore da će "rast biti 5%".

Na opasku da su to govorili u Planu 21 i da to nisu proveli odgovorio je: Tako je. Zašto bi im onda građani sada trebali vjerovati?

- Zato što dajemo realne planove, ne obećanje. Kad kažem da ću u poreznom sustavu napraviti to i to onda smo konkretni, ako druga strana kaže da će smanjiti PDV za jedan posto ili da će rast biti rast pet posto, onda mi možemo biti još neozbiljniji pa reći da će biti 6 posto - izjavio je Milanović i dodao da je iza njih "četiri godine rada, uspjeha i grešaka" dok je iza koalicije HDZ-a i Mosta "šest mjeseci kaosa i sramoćenja Hrvatske".

Rekao je kako im je prioritet gospodarski rast i nova zapošljavanja. Kao što je kazao i na predstavljanju programa Narodne koalicije, rekao je kako su im se rugali zbog specijalizacije bez zasnivanja radnog odnosa za 1600 kuna koja je narasla na 2400, a planira se povećanje i na 3000 kuna. 

- To su konkretne mjere. Možemo mi rasterećivati porez na dobit, ali prije svega mi želimo da novac koji je novostvoren ostane u firmi, da se na tu dobit ne plaća porez ako ostaje u firmi - rekao je Milanović. Najavio je i povećanje neoporezivog dijela plaće dok, kako kaže, kod druge strane ne vidi ništa. 

Na pitanje o Stipi Gabriću Jambu koji ima optužnicu, a nalazi se listi Narodne koalicije Milanović je rekao kako s tim nije najsretniji. - To nije moja stranka. HSS je stranka koju smo doveli u koaliciju, ne na silu, njihovom voljom. Odlukom ogromne većine njihovog Glavnog odbora - rekao je Milanović i dodao kako Jambo nikada ne bi mogao biti u SDP-u.

- On ne bi mogao biti u SDP-u. Kakav je on čovjek, u to ne ulazim. Hoće li nam pomoći da dobijemo ove izbore, da spriječimo povratak u kaos i nered - da. Hoće li imati istaknutu ulogu u izvršnoj vlasti? Ne - rekao je. Na pitanje je li spreman na koaliciju s Mostom Milanović je rekao kako je uvjeren da su i oni spremni na to. - Idemo na izbore, vidjet ćemo tko će biti najjači. Uvjeren sam da ćemo to biti mi. S obzirom da je Most cijelo vrijeme bio potpuno ambivalentan, dakle nijedna konkretna politička inicijativa od njih u ovih pola godine nije došla. To je možda dobro. Nemaju tu vrstu tereta. Ali da su odgovorni za nered u kojem smo živjeli - jesu. S nama će imati priliku biti ravnopravni, cijenjeni partneri s kojima se neću svađati svaki dan pa neka prihvate - poručio je Milanović.

Vrdoljak: Mi trebamo povećati plaće, ali na pristojan način da se ne ide u radikalne štednje 

HNS-ovac Ivan Vrdoljak gostovao je na RTL-u gdje je govorio o predstavljenom programu Narodne koalicije. Kazao je kako su jamstvo ostvarenja ovog programa rezultati iz prošle godine.

- Tada smo doživjeli da ide rast zaposlenosti, rast izvoza, industrijske proizvodnje, a da je opći dojam u državi, a i šire, da je Hrvatska konačno krenula u dobrom smjeru - kazao je Vrdoljak.

Poručio je i da oni ne trebaju "radikalne promjene, ubijati mirovine, plaće".

- Mi trebamo povećati plaće, ali na pristojan način da se ne ide u radikalne štednje kao u Grčkoj i Španjolskoj. Mi to nismo, mi smo lijepa zemlja koja treba na pristojan način doživjeti promjene koje bi dovele do rasta zaposlenosti i prvenstveno povećanja plaće - kazao je Vrdoljak.

Dodaje kako 145 tisuća novih radnih mjesta planiraju ostvariti "podizanjem investicija". 

- Kako je došao IBM? Zakon o poticanju investicija. Njega moramo unaprijediti, otkloniti sve nedostatke, on nije savršen, ali je dobar - poručio je.

Na pitanje kako misle održavati proračun bez oštrih rezova, kazao je da se to planira "povećanjem efikasnosti u državnoj i javnoj upravi".

- To se dobiva se kroz smanjenje broja, ali ne radikalno. Rastom se najbolje kontrolira deficit i javni dug. Ako imamo dovoljan rast, ako preskočimo 3 posto kao što su nam želje da iznad toga rastemo, onda se rastom može kontrolirati deficit i javni dug i poticati investicije i povećanje plaća - izjavio je Vrdoljak.

>> Milanović poručio Plenkoviću: Učini mi to za ljubav i dođi na sučeljavanje! Beljak napravio lapsus - koaliciju nazvao Domoljubnom

Komentara 17

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:27 01.08.2016.

još osjećamo posljedice njegovog tsunamija

TR
Trisestrice
21:20 01.08.2016.

Ovih cetiri me posjecaju na kultnu seriju Monty Python's Traveling Circus. RTL je prenio trenutak kada je Beljak probao nesto pametno reci pa je izrekao "Domoljubna Koalicija" a ne takozvana narodna koalicija pa se onda ispravio. Nakon toga je Beljakjak bio gost HTV Dnevnika u 19 sati gdje je odgovarao na pitanja Branimira Farkasa. Mogu reci BRAVO Farkas, jer je to prvi put da je netko iz takozvanih mainstream medija postavio Beljaku pitanje u vezi razdoblja kada je on razbijao i krao predmete iz tudjih automobila. Poceo je Beljak odgovarati na pitanja pun pouzdanja dok ga Farkas nije po...rao. Kakav gust je to bilo gledati! Eto da je Radman jos uvik ravnatelj HTVa Farkas bi sutra bio na ulici. Jos jednom bravo Farkas.

JO
josip
21:38 01.08.2016.

slicnu retoriku je Pusicka imala 2000g kada je obecavala 200.000 radnih mjesta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije