Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 22. do 25. rujna U ROVINJU

Metaverzum i 'vruća jesen' na Weekend Media Festivalu

Weekend Media Festival
Foto: MAK VEZOVIĆ/MILLENIUM PROMOCIJA
1/4
15.07.2022.
u 08:52

Stručnjaci iz komunikacijskih industrija okupit će se od 22. do 25. rujna uzn #samodođi na 15. izdanju manifestacije u prostorima stare Tvornice duhana Rovinj

Metaverzum, jednorozi budućnosti, TikTok, disrupcija inovacija, kultura otkazivanja samo su neke od društveno relevantnih tema koji će se naći u fokusu ovogodišnjeg Weekend Media Festivala (WMF). Od 22. do 25. rujna u prostorima stare Tvornice duhana Rovinj njegovo će 15. izdanje okupiti medijske, komunikacijske i poslovne stručnjake iz cijelog svijeta pa ne čudi da je ovogodišnji slogan #samodođi.

Od recesije do Mossada

– Djeca koja su rođena prije 15 godina kada smo pokrenuli festival danas su srednjoškolci pa je i WMF živahan adolescent – našalio se na predstavljanju programa direktor festivala Tomo Ricov. Ovogodišnje će izdanje, dodao je, obilježiti opuštena atmosfera, aktualni trendovi te inspirativni govornici. Među njima ističe izraelskog novinara i publicista Yossija Melmana, jednog od najvećih svjetskih stručnjaka za špijunažu i međunarodnu sigurnost te autora niza bestsellera o Mossadu i izraelskoj službi unutarnje sigurnosti Shin Bet. O digitaliji će pak govoriti Nikola Dešković, IT-jevac koji je revolucionarizirao internetsku prodaju automobila u Europi.

Foto: MILLENIUM PROMOCIJA

Tema panela na WMF-u, naglasio je Ricov, bit će i vruća jesen pa su u goste pozvani i mnogi vrsni ekonomisti među kojima i Vuk Vuković, jedan od vodećih hrvatskih makroekonomista. On će govoriti o tome što nas očekuje na jesen te recesiji u sljedećoj godini.

– I ove godine nas očekuju izvrsni govornici, škakljive teme, noviteti u našim industrijama, plodonosne rasprave i puno dobre zabave. To je zapravo tajni recept tradicionalnog uspjeha Weekenda, koji je nakon pandemije u novom, atraktivnijem ruhu – kazao je prof. dr. sc. Božo Skoko iz Millenium promocije, agencije partnera organizacije festivala.

Ono što mnoge privlači krajem rujna u Rovinj je i bogat glazbeni program festivala koji ni ove godine neće izostati. Prvo ime koje su organizatori otkrili je Konstrakta, glazbenica koja je predstavljala Srbiju na Eurosongu i osvojila peto mjesto, što joj je donijelo titulu trenutačno najveće zvijezde u regiji. Konstrakta nastupa u petak, a očekuje se i još uzbudljivih glazbenih nastupa, no tko će biti headlineri, zasad je tajna.

Generalni pokrovitelj i domaćin WMF-a od njegova prvog izdanja je Grupa Adris. Uspjeh i dugovječnost festivala rezultat je neraskidive veze Adrisa i organizatora, istaknula je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris Grupe.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Adris je u posljednjih petnaestak godina Rovinj preoblikovao u elitnu turističku destinaciju, ali i prepoznatljivu event destinaciju, čemu je svakako pridonio i Weekend Media Festival. Uvijek aktualan, sadržajan, intrigantan, festival na kojemu se pokreću važne teme iz komunikacijske industrije – rekla je Kristina Miljavac te dodala kako ovogodišnje izdanje krasi bogat program primjeren izazovnim vremenima u kojima živimo.

Food Tech Startup

Prvi će se put u sklopu WMF-a održati i slovenski Golden Drum Festival koji svake godine nagrađuje najbolje ideje i najuspješnije kreativne pojedince i timove, a glavna mu je tema Rebuilding Connection.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

– Budućnost je u povezivanju. Granice se sve više brišu pa ćemo u Rovinj dovesti najbolje ideje iz kreativnih komunikacija čitave Europe kojima ćemo nastojati odgovoriti na pitanje što će biti sutra i kako će izgledati naši poslovi u budućnosti – kazala je Mojca Briščik, predsjednica Golden Druma te najavila neke od govornika. Gost u Rovinju bit će, među ostalima, i Fabio Seidl, direktor za globalni kreativni razvoj iz tvrtke Meta, kreator kampanja za Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger i Quest, kazala je.

Na Weekend Media Festivalu će biti proglašeni i pobjednici natjecanja Food Tech Startup koje su zajednički pokrenuli Infobip, Maistra i Pepermint, a zainteresirani startupovi posvećeni hrani i dalje se mogu prijaviti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije