Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pravilnik
Povratak na članak

Meso i domaći proizvodi odsad se mogu prodavati i na kućnom pragu

Uz to što je omogućio prodaju kod kuće i u krugu 50 km od kućnog praga, pravilnik je smanjio i papirologiju nužnu za registraciju ekoproizvoda

Komentari 11

DU
Deleted user
08:41 17.10.2016.

Mene zanima kako to da VL nije objavio vijest o trovanju dvogodišnjeg djeteta jajima kupljenim u poslovnici "velikog trgovačkog lanca" u Samoboru?

VL
Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
09:03 17.10.2016.

Prijatelji važno za pročitati! Zaražena uvozna jaja. Ako ih imate u kući, bacite ih. Radi se o jajima pakiranim po 30 komada, reklamiranih i na televizijskim oglasima od strane više trgovackih lanaca. Cijena im je bila od 16 do 19 kuna. U trgovačkim lancima na policama više nema spornih jaja iz Poljske. Zaražena jaja povučena su iz prodaje ali prekasno, petogodišnji dječačić Mirko umro je od trovanja salmonelom, a njegove dvije malodobne sestre te roditelji su u kritičnom stanju odvezeni kolima hitne pomoći u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Predrag i Bosiljka, otac i majka preminulog dječačića, nalaze se u bolnici zbog teške zaraze i bore se za svoj život. Tragedija je o​bitelj Vidović iz Bregane zadesila u noći s ponedjeljka na utorak. Budite pametni i bacite sporna jaja. Više info bit će u medijma, možda. Hvala.

VL
KE
kerbi
08:47 17.10.2016.

Znaći ovo kako sam kupovao i do sada je po novome legalno :D

VL
ST
strsljen2013
08:21 17.10.2016.

Nemogu vjerovati. Konačno nešto pametno.

VL
AR
arjavas
09:26 17.10.2016.

Kaj sir i vrhnje , grincajg i ostali proizvodi koje prodaju " kumice " na Dolcu nisu bili domaći proizvodi ?

VL
OS
osica
09:22 17.10.2016.

Uvijek tražim eko proizvode, ali ih je premalo na policama trgovačkih centara. Nedostupni su na dnevnoj bazi a sigurno bi imali prođu, ali takvi nepsrkani proizvodi kraće traju i traže specijalne uvjete čuvanja jer su kvarljivi.Upitna kvaliteta i niska cijena,, često idu zajedno, ali ekonomska situacija nam je takva. Ove godine je rajčica iz jednog trgovačkog lanca izdržala sunce, kišu....sve valjda nekih desetak dana na jednoj terasi. Čime je to tretirano Bože sačuvaj.

VL
MN
mate.no
09:44 17.10.2016.

Pa ljudi tako zive i to rade vec desetljecima pogotovo na selima, u Slavoniji najcesce. Nije to nikakav novi pravilnik. Sta mislite korisno napravit za Hrvatsku?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.