Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesićeva nova glasnogovornica Danja Šilović-Karić

VL
Autor
Jasmina Popović
22.12.2008.
u 20:24

Ured predsjednika Mesića bit će od početka siječnja siromašniji za jedno poznato lice, ali će zato javnost upoznati njegovu novu suradnicu. Naime, nakon 13 godina rada u Uredu predsjednika Danijela Barišić, koja je Mesićeva pročelnica za informiranje od 2001.godine, odlazi u diplomaciju, a na njezino mjesto najvjerojatnije dolazi njezina pomoćnica Danja Šilović Karić, koja je u Uredu od 2005. godine.

Novi posao u Sofiji
Mesić je D. Barišić zatekao u Uredu predsjednika kada je 2000. godine u svom prvom mandatu došao na Pantovčak i vrlo brzo je,nakon kratkog mandata Vjere Šuman, postala najprije v. d. pročelnice Odjela za informiranje, a potom je imenovana i pročelnicom. Iako su mnogi očekivali da će Mesić na to mjesto ‘povući’ nekoga od poznatih medijskih ljudi koji su mu bili bliski tijekom prve izborne kampanje on je odlučio posegnuti za kadrovima koje je zatekao u Uredu, dao je šansu D. Barišić i ona je s vremenom postala jedna od njegovih najbližih suradnica. To se potvrdilo i kada je, nakon što je Mesić osvojio drugi mandat, ostala na istom mjestu, iako su neki od savjetnika morali otići. Prije par mjeseci Mesić je D. Barišić imenovao veleposlanicom u Bugarskoj i tijekom siječnja će preuzeti svoje novo radno mjesto u Sofiji, na koje dolazi nakon veleposlanika Dražena Vukova-Colića.

Na putu u Siriji
Iako je ponovo bilo nagađanja o dolasku nekih poznatih osoba na mjesto glasnogovornika Mesić će se, čini se, odlučiti za kontinuitet. S obzirom da se radi o zadnjoj godini mandata takva bi odluka bila razumljiva. Danja Šilović Karić je od dolaska u Ured blisko surađivala s Danijelom Barišić, upoznata je s načinom rada Odjela za informiranje i Ureda predsjednika i trenutno je u pratnji predsjednika Mesića na službenom putu po Siriji.




Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije