Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV OSTANKA?

Merkel šokirala publiku odgovorom o Brexitu

Angela Merkel
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL
14.12.2018.
u 21:47

Okupljeni novinari su bili šokirani, no onda je glasnogovornik pojasnio

Njemačka kancelarka Angela Merkel nakratko je šokirala okupljene novinare u Bruxellesu u petak kada se činilo da je rekla da će raditi protiv ostanka Velike Britanije u Europskoj uniji ako bi došlo do drugog referenduma.

"Naravno, to ćemo uzeti u obzir. Znate i sami da se pripremamo za takvu mogućnost, ali u terminima onoga što mi je u moći i za što možemo preuzeti odgovornost, učinit ćemo sve kako bi osigurali da se to ne dogodi", odgovorila je Merkel, prije no što li se zakašljala.

Merkel, koja je tijekom EU summita u Bruxellesu patila od prehlade, mislila je da su je pitali što bi učinila u slučaju neuređenog Brexita "bez sporazuma". Njen glasnogovornik brzo joj je rekao da je krivo čula pitanje te je svoj odgovor izmijenila.

"Ah, da", rekla je Merkel. "To je u potpunosti špekulativno pitanje, a ja na takva ne dajem odgovore".

VIDEO: Specijal o Angeli Merkel

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
02:21 15.12.2018.

Hvala joj za bar malo lustracije koju je darovala Hrvatskom narodu.

IM
Immanuell
06:47 15.12.2018.

E jbg, nema sad oću, sad neću, sad ne znam. Hoće van pa neka budu vani. Merkel ima dobar stav prema brexitu. Za GB se nitko ne treba bojati, ta zemlja je oduvijek igrala jednu od ključnih uloga u vojnom i gospodarskom svijetu, igrat će i dalje.

ST
Startrack
01:57 15.12.2018.

EU sa majkom Njemackom na celu je donjela nevidjeni porsperitet cjeloj istocnoj Europi za razliku dok je ista bila pod Rusima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije