Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Berlinu

Merkel i Hollande traže rješenje za najveću izbjegličku krizu u 50 godina

Merkel Hollande
Foto: DPA/PIXSELL
24.08.2015.
u 07:30

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107.500

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande susrest će se danas u Berlinu gdje će raspravljati o europskim naporima u rješavanju najveće izbjegličke krize u 50 godina, piše France 24.

Dvoje državnika razgovarat će i o situaciji u Ukrajini, a poslije će im se pridružiti i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Nakon zajedničke večere trojac će održati konferenciju za medije.

Situacija se neće riješiti sama od sebe

Službene brojke kažu da je prošlog mjeseca u Europsku uniju ušao rekordan broj izbjeglica, njih čak 107.500, te se traži zajednički pristup Europe tom problemu. – Situacija se neće riješiti sama od sebe – kazao je izvor iz francuskog predsjedništva te dodao kako odluke koje je donio EU nisu dovoljne i dovoljno brze.

Među prioritetima će biti i sastavljanje lista država čiji državljani se neće smatrati tražiteljima azila, osim u posebnim situacijama. EU nije uspjela u naporu u slaganju takve liste.

Merkel i Hollande će nastojati postići dogovor i oko ubrzavanja izgradnje prihvatnih centara u Grčkoj i Italiji, dvije države EU koje su najviše pogođene izbjegličkim valom. 

>>'Nemamo strategiju za izbjeglice jer je nema ni EU. Spremni smo pomoći, to nisu vreće kupusa'

>>Granica na kojoj se čeka izbjeglička rijeka

Komentara 14

HR
hromcan
08:31 24.08.2015.

Kad eksplozije i mrtve nečemo moći brojati onda če biti kasno za svako rešenje.....

DJ
djurex
08:47 24.08.2015.

glupava prica..zasto ne nadju rjesenje da zaustave rat koji nam amerikanci namecu??

Avatar Abcd....
Abcd....
16:18 24.08.2015.

Potrpati na brodove i zrakoplove i pravac Washington i Tel Aviv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije