Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMJEŠTALI TESTOVE

Menadžeri Volkswagena u strahu od zatvora ne žele putovati u SAD

MatthiasMueller
Foto: Reuters/Pixsell
08.11.2015.
u 07:16

Automobilski div nalazi se pod američkom istragom zbog skandala s emisijom plinova i mogao bi se suočiti s kaznom do 18 milijardi dolara

Menadžeri njemačkog proizvođača automobila Volkswagena strahuju od putovanja po Sjedinjenim Državama, objavio je Sueddeutsche Zeitung, navodeći da su američki istražitelji zaplijenili putovnicu zaposleniku kompanije na putovanju u toj zemlji.

Pozivajući se na izvore iz tvrtke, list je objavio da Volkswagen vjeruje da istražitelji žele spriječiti menadžera od izbjegavanja ispitivanja ili kaznenog progona u vezi sa skandalom emisije plinova kod dizelskih vozila.
No glasnogovornik VW-a je priopćio da zaposlenici Volkswagena još uvijek putuju u SAD, a sve ostalo su nagađanja.

Volkswagen se nalazi pod američkom istragom i mogao bi se sučeliti s kaznom i do 18 milijardi dolara, budući da je priznao da je namjerno namještao ispitivanja emisije vozila s dizelskim motorom.

Maria Nichols, voditeljica kalifornijske agencije za zaštitu okoliša koja vodi istragu, kritizirala je ponašanje kompanije u skandalu.

Navodeći osobu koja je upoznata sa slučajem, list napominje da je sada malo vjerojatno da će novi izvršni direktor Volkswagena Matthias Mueller putovati u SAD u drugoj polovici studenoga, kako je bilo planirano.

- Trebamo pravnu sigurnost još dok je ovdje, prije nego što odleti u Sjedinjene Države - navodi list riječi člana menadžmenta grupe.

Ne postoji službeni plan da će novi izvršni direktor VW-a Matthias Mueller putovati u SAD, a iz kompanije su do sada odbili komentirati pitanje je li takav izlet vjerojatan.

>> Volkswagenu gubitak od 3,4 milijarde eura nakon afere s lažiranjem podataka

Komentara 10

CA
canzoran
09:09 08.11.2015.

Sve ce to narod pozlatiti,

Avatar d-ano
d-ano
12:31 08.11.2015.

...........a nema zatvora u EU..ili ih Eu stiti i pokriva njihovo zlodjelo.....

AA
aabbcc
15:00 08.11.2015.

U velikim gradovima narod se truje izduvnim gasovima od auta, uvodi zabrane voznje... a ovi pare u djepove umjesto u razvoj. Nije tocno da su drugi proizvodjaci auta varali kupce !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije