Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI NA GRANICI

Mektić ponovo optužuje Hrvatsku za zlostavljanje migranata

Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/3
08.08.2019.
u 16:29

Mektić je dodao da će ministarstvo u četvrtak sastaviti izvješće o tom slučaju i poslati Predsjedništvu BiH jer je riječ o međudržavnom problemu u odnosima s Hrvatskom.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine u četvrtak je ponovno optužio hrvatsku policiju da krši međunarodno pravo i i bilateralne sporazume prisilnim vraćanjem ilegalnih migranata u BiH koje pritom zlostavlja i ustvrdio da je to i slučaj 18 ozlijeđenih ilegalnih migranata pronađenih u okolici Velike Kladuše. 

"Prema dosadašnjim indicijama i informacijama kojima raspolažemo migrante je jučer kod Velike Kladuše hrvatska policija zatekla te ih je, kako su nam migranti kazali, fizički zlostavljala, upotrebljavala prisilu i onda ih dovela na vrlo nepristupačan teren gdje ih praktično natjerala niz jednu vrlo strmu liticu da se vraćaju unutar BiH", rekao je ministar Dragan Mektić.

Između ostalog oni "su i u padovima zadobili razne tjelesne ozljede", izjavio je ministar sigurnosti BiH za regionalnu televiziju N1.

U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo jesu li hrvatski granični policajci protjerujući ilegalne migrante ujedno povrijedili teritorijalni integriret BiH prešavši na njen teritorij, rekao je.

"Postoje indicije da se i to dogodilo", kazao je Mektić.

Nakon što je u okolici Velike Kladuše granična policija BiH pronašla 18 ileganih migranata s tjelesnim ozljedama Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu i prikuplja informacija o tom slučaju.

Mektić je dodao da će ministarstvo u četvrtak sastaviti izvješće o tom slučaju i poslati Predsjedništvu BiH jer je riječ o međudržavnom problemu u odnosima s Hrvatskom.

Ponašanje hrvatske policije za Mektića je "začuđujuće". Postoji niz dokaza o protuzakonitom postupnju prema migrantima, rekao je ministar.

"Ovo je problem s kojim se mora ići na Predsjedništvo BiH, ili najmanje na razinu vlade Hrvatske i Vijeća ministara BiH", kazao je Mektić.

Komentara 16

DU
Deleted user
16:33 08.08.2019.

I opet: kako može biti ilegalno vraćati one koji ilegalno pokušavaju prijeći granicu jedne suverene države???? Ponavljam: ilegalno!!!!! I naravno da ih treba pendrekom po glavi kada napadaju naše policajce!!! Puna podrška našoj policiji!!!

Avatar Zzzz
Zzzz
16:51 08.08.2019.

BiH je potpuno nefunkcionalna država, oni neće još najmanje 50 godina biti spremni za EU, ne samo da nisu u stanju kontrolirati migrante nego ih puštaju da ilegalno ulaze u Hrvatsku i još pljuju po Hrvatskoj. Isto je kada jee u pitanju Pelješki most, prvo su šutjeli 10 godina, onda im je odjednom smetala visina mosta, kada smo podigli most na visinu koju su tražili onda su opet šutjeli 5 godina, i sada kad je došao novac iz EU fondova i počela gradnja, sada im opet nešto smeta i ne biraju riječi, vrijeđaju kao da smo najgori neprijatelji.

Avatar Analizator
Analizator
16:43 08.08.2019.

Treba izgraditi zid, postaviti žicu a sve uhvaćene u ilegalnom prelasku granice poslati u radne logore na radnu terapiju pa da vidimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije