Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putinov čovjek

Medvedev napao Bidena: 'Ludi pojedinac koji je odlučio odvući čovječanstvo u pakao'

FILE PHOTO: Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of Russia's Security Council, delivers a speech in Saint Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.03.2024.
u 15:00

"On je sramota Sjedinjenih Država!", naveo je Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa Vijeća sigurnosti Rusije

Dmitrij Medvedev, zamjenik šefa Vijeća sigurnosti Rusije i saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, na platformi X oštro je kritizirao američkog predsjednika Joea Bidena. Medvedev je komentirao Bidenovu usporedbu s Franklinom Delanom Rooseveltom, bivšim predsjednikom SAD-a. 

"Prvo, iako je Roosevelt bio nemoćan čovjek u invalidskim kolicima, on je izvukao Ameriku iz depresije. Biden je, s druge strane, ludi, mentalno poremećeni pojedinac koji je odlučio odvući čovječanstvo u pakao. Drugo, Roosevelt se zajedno sa saveznicima, uključujući SSSR, borio za mir. Biden aktivno i ustrajno pokušava pokrenuti treći svjetski rat. Treće, Roosevelt se borio protiv fašista, ali Biden se bori za njih. On je sramota Sjedinjenih Država!", naveo je Medvedev na platformi X. 

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je proglasio demokraciju ugroženom i nazvao neprihvatljivim stajalište bivšeg predsjednika Donalda Trumpa o NATO-u, u govoru o stanju unije osmišljenom da suprotstavi njegovu viziju Amerike i svijeta onoj koju podupire njegov prethodnik i najvjerojatniji protivnik na predsjedničkim izborima u studenom.

Biden je, govoreći na zajedničkoj sjednici Zastupničkog doma i Senata, započeo svoje obraćanje izravnom kritikom Trumpa zbog njegovog poziva ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da napadne zemlje NATO-a koje ne budu dovoljno izdvajale za obranu.

"Sada moj prethodnik, bivši republikanski predsjednik, govori ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, citiram, 'Radi što god želiš'", rekao je Biden. "Mislim da je to nečuveno, opasno i neprihvatljivo."

GALERIJA Novi prizori s površine Mjeseca: Američka letjelica sletjela s razbijenom nogom

FILE PHOTO: Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of Russia's Security Council, delivers a speech in Saint Petersburg
1/6

Komentara 24

SE
Serengeti
15:05 08.03.2024.

Glupost, Trump nije pozvao Putina da ikoga napadne. Predlažem svima da pronađu taj Trumpov govor i sami ga poslušao u cijelosti. Nisam ni za Trumpa, ni za Bidena, pišem jer ne podnosim laži.

IG
IgorY
15:05 08.03.2024.

A što na ovo reči osim bravo Medvjedev. Sve točno.

AR
Aro
16:14 08.03.2024.

Ja ću samo ovo reći... Što da rusi,kubanci,nikaragva,meksiko,venezuela itd osnuju obrambeni savez kaj bi Amerikanci napravili,dali bi ostavili da se taj savez širi ili bi rekli pa to je demokratija?! Neću reći kaj je bivši CIA šef odgovorio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije