Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠEN SASTANAK KOALICIJSKIH PARTNERA

Medved: Premijer će razgovarati s nekoliko kandidata, HDZ ima veliki broj osoba koje ispunjavaju uvjete za ministra

Tomo Medved
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.02.2022.
u 19:02

Obzirom da u dijelu partnera nije jednoglasno prihvaćena ideja o imenovanju Stjepana Čuraja na mjesto ministra i nije postignuta suradnja, HDZ će do kraja ovoga tjedna iz svojih redova predložiti novog ministra, kaže Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved obratio se medijima nakon sastanka koalicijskih partnera u Vladi, a koji su se sastali zbog imenovanja novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. 

- Koalicija je stabilna i čvrsta, partneri daju jednoglasnu potporu predsjedniku Vlade i Vladi u programu rada. Na dnevnom redu bio je razgovor s koalicijskim partnerima o imenu novog ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nakon razrješenja Darka Horvata. S obzirom na informaciju o prijedlogu da će novi ministar biti Stjepan Čuraj važno je pojasniti nekoliko elemenata. Ideja predsjednika Vlade je bila da se učini gesta prema koalicijskim partnerima, prema liberalnim strankama da se imenuje Stjepan Čuraj na ministra graditeljstva, s obzirom na dosadašnju suradnju u koaliciji, s obzirom da je Čuraj aktivni član u komisiji za sanaciju potresa na Banovini. Obzirom da u dijelu partnera nije jednoglasno prihvaćena ta ideja i nije postignuta suradnja, HDZ će do kraja ovoga tjedna iz svojih redova predložiti novog ministra - rekao je Medved. 

- Cilj nam je u što kraćem vremenskom periodu popuniti ovo prevažno mjesto u Vladi RH kako bi postigli efekt inteviziranja procesa obnove i odgovorili na taj izazov. Od koalicijskih partnera imamo potporu za imenovanje za ovu važnost u rješavanju jednog od najvećih prioriteta koji je pred nama - kazao je. 

- Premijer će sutra obaviti konzultacije, poduzet ćemo sve da što prije imenujemo ministra, nekoliko naših kandidata, dužnosnika su uključeni u ovaj proces odabira s kojima će predsjednik Vlade obaviti konzultacije. Postoje imena, HDZ u svom članstvu ima veliki broj osoba koje ispunjavaju uvjete, ali uvijek je ta dužnost predsjednika Vlade konačna za imenovanje ministra - dodao je Medved. 

S obzirom na to da je Dario Hrebak trenutno u Bruxellesu, HSLS je interni sastanak videovezom održao večeras u 18.30 sati.  Nakon sastanka, na svom Facebooku su objavili kako je na sastanku predsjedništva zaključeno kako će podržati Andreja Plenkovića te su dodali kako je vladajuća većina stabilna.  

'Stav HSLS-a je da kandidata za ministra iz resora graditeljstva predloži najveća stranka koalicije - HDZ', napisali su. 

Komentara 21

OL
oliva309
19:57 22.02.2022.

Lijepo rečeno .Bitno je popuniti ovo važno mjesto u vladi... i vjerovatno nastaviti raditi kao i do sada.

MA
MalenaB
19:41 22.02.2022.

Oni uvijek imaju rezerve ,i sve bolje od boljega po do sad viđenom .

IG
igor61
19:32 22.02.2022.

U to sam siguran da imaju u HDZ-u puno kandidata za mjesto ministra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije