Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PARLAMENTARNA SEZONA

Medved o subotnjem prosvjedu: Oporbene stranke duži period huškale su javnost. Tamo su viđeni članovi DP-a i Mosta

Zagreb: Dolazak ministara na 145. sjednicu Vlade u NSK
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.09.2022.
u 16:28

Medijima se obratio ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved

Danas se u Banskim dvorima održao redoviti tjedni koalicijski sastanak, a glavna tema bila je nova parlamentarna sezona koja počinje za dva dana, 15. rujna. 

Nakon sastanka, medijima se obratio ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved

"Osvrnuli smo se na sva pitanja koja se se događala u Ini i jasno konstatirali da je to afera pojedinaca. Oni koji su prouzročili, odnosno akteri ove afere, će odgovarati za svoje postupke. Veći dio tih sredstava je vraćen u državni proračun", kazao je ministar.

"Analizirali smo i paket pomoći koji je Vlada donijela. Konstatirano je da se radi o snažnom i sveobuhvatnom paketu mjera. Konstatirano je da će te mjere zaštiti građane, javni i neprofitni sektor, zaštiti će poduzeća i gospodarstvenike. Može se zaključiti da nitko nije ostavljen po strani. Struja i plin neće rasti", dodao je Medved.

Komentirao je i ministar subotnji prosvjed kao i privođenje maloljetnika ispred HDZ-a.

"U širem kontekstu svega onoga što se događalo prije subotnjeg prosvjeda, u trenutku kada je Vlada predstavila paket mjera, oporbene stranke duži period huškale su javnost, upućivale prema HDZ-u i prema Vladi uvrede. Možemo iz nekih tih iskaza prepoznati i elemente govora mrženje i da su u tim okolnostima najavljivali taj prosvjed. Građani su bojkotirali taj prosvjed i ti akteri koji su danima pozivali na rušenje Vlade, na davanje otkaza Vladi i sve slične konstrukcije" dodao je. 

"Na tom prosvjedu viđeni su članovi DP-a, Mosta. Isti ti oporbeni čelnici bježe od odgovornosti što se sve događalo na tom prosvjedu", dodao je.. 

"Jasno da prosvjed nije prihvaćen od strane građana, a da su oni svojim huškanjem, poglavito mladih ljudi da se uključe u prosvjed ne na miran način, već da koriste silu i ugrožavaju sigurnost drugih ljudi", kazao je Medved. 

>> VIDEO Predsjednik Milanović planira ići na sprovod kraljice Elizabete


 

Komentara 10

GO
goran2hr
16:33 13.09.2022.

Medved kaže kako su na prosvjednom skupu viđeni članovi DP-a i Mosta. A na proslavi u Srbu gdje je spomenik obnovio HDZ i plaća to dalje godinama, viđeni su članovi SDSS-a. Pa što zaključiti?

IC
ICCO
16:54 13.09.2022.

Čovjek jako teško spoji smislenu rečenicu, izražavanje i vokabular su mu na razini 2. Razreda osnovne škole. Tužno i za gledat a kamoli slušati ga.

MI
Mislav28
17:00 13.09.2022.

Propaganda kao u Rusiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije